Sylwester

Masz ochotę na kulinarną wycieczkę do Francji? Koniecznie oglądaj 504. odcinek programu "Ewa gotuje". Prowadząca w asyście Mateusza Gesslera przygotuje wykwintne potrawy, które z pewnością podbiją wasze kubki smakowe. Nie zabraknie rozgrzewającej zupy, ciekawego pomysłu na danie główne oraz słodkiego akcentu w postaci wybornego deseru.

Zapowiedź 504. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny odcinek w całości wypełnią dania kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy wykorzystana zostanie pieczona cebula – na bazie zrumienionego warzywa powstanie znakomita zupa.

Na drugie danie będzie quiche lorraine, czyli tarta na słono wypełniona smażonym boczkiem i nadzieniem serowym. Potrawę specjalnie dla Ewy przygotuje gość programu Mateusz Gessler.

Na deser sernik waniliowy z crèmem brûlée – na spodzie z ciasteczek czekoladowych.



Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 504. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik puszysty z mlekiem w proszku.

Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...

Odsłon: 456903

60 min
1244
30 min
6
Przekąski Śledź w oleju wigilijny

Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...

Odsłon: 2116

30 min
6
>60 min
13
Ciasta Domek z piernika

Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...

Odsłon: 512

>60 min
17