Fot. materiały prasowe/Polsat
Ewa Wachowicz jest specjalistką od nieskomplikowanych i łatwych do odtworzenia przepisów, które każdego zaskoczą smakiem i nieoczywistymi połączeniami składników. W kolejnym odcinku swojego programu, gospodyni postanowiła zaprezentować dania, które wręcz idealnie nadają się na listopadowe chłody. Śą sycące, świetnie rozgrzewają i są bardzo łatwe do przygotowania. Oto przepisy z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje". Który z nich przetestujecie jako pierwszy?
1. Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz
Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Lubicie ramen? No jasne! To może już czas nauczyć się przygotowywać go w domu? Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą karierę - są nawet restauracje i bary specjalizujące się w tej orientalnej zupie. Tymczasem taki azjatycki rosół, bo ramen to właśnie nic innego, jak odpowiednio doprawiony i podany bulion, można bez problemu przygotować w domu! W wersji Ewy Wachowicz składa się z aromatycznego bulionu na indyku, kapusty, jajek i delikatnego mięsa. Koniecznie spróbujcie.
2. Spaghetti z sosem buraczanym
Spaghetti z sosem buraczanym według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Po rozgrzewającej azjatyckiej zupie, Ewa zaprosiła nas na makaron z pysznym sosem z buraków ćwikłowych. Z pewnością zaskoczy was nie tylko smak tego dania, ale też jak szybko można je przygotować.
Marynowany imbir według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
W programie Ewa Wachowicz pokazała również, jak zamarynować imbir. Co ciekawe, nadaje się do zjedzenia już na drugi dzień po przygotowaniu. Jest niezastąpionym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza sushi.
Ciasto kokosowe według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Po obiedzie zawsze przychodzi pora na deser. Tym razem Ewa upiekła proste ciasto kokosowe. W przepisie na ten wypiek znajdują się: masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka orkiszowa jasna, proszek do pieczenia, mleko, wiórki kokosowe, biała czekolada i masło klarowane. Aż trudno uwierzyć, że z tak krótkiej listy składników można wyczarować tak smaczne i pięknie wyglądające ciasto.