Jesienna rozgrzewka według Ewy Wachowicz

Proste, sycące, aromatyczne i doskonale rozgrzewające - takie właśnie dania przygotowała Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku swojego programu. Oto przepisy, dzięki którym będziecie mogli odtworzyć je w zaciszu własnej kuchni.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz jest specjalistką od nieskomplikowanych i łatwych do odtworzenia przepisów, które każdego zaskoczą smakiem i nieoczywistymi połączeniami składników. W kolejnym odcinku swojego programu, gospodyni postanowiła zaprezentować dania, które wręcz idealnie nadają się na listopadowe chłody. Śą sycące, świetnie rozgrzewają i są bardzo łatwe do przygotowania. Oto przepisy z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje". Który z nich przetestujecie jako pierwszy?

 

1. Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Lubicie ramen? No jasne! To może już czas nauczyć się przygotowywać go w domu? Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą karierę - są nawet restauracje i bary specjalizujące się w tej orientalnej zupie. Tymczasem taki azjatycki rosół, bo ramen to właśnie nic innego, jak odpowiednio doprawiony i podany bulion, można bez problemu przygotować w domu! W wersji Ewy Wachowicz składa się z aromatycznego bulionu na indyku, kapusty, jajek i delikatnego mięsa. Koniecznie spróbujcie.

 

2. Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po rozgrzewającej azjatyckiej zupie, Ewa zaprosiła nas na makaron z pysznym sosem z buraków ćwikłowych. Z pewnością zaskoczy was nie tylko smak tego dania, ale też jak szybko można je przygotować.

 

 

3. Marynowany imbir

 Marynowany imbir

Marynowany imbir według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W programie Ewa Wachowicz pokazała również, jak zamarynować imbir. Co ciekawe, nadaje się do zjedzenia już na drugi dzień po przygotowaniu. Jest niezastąpionym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza sushi.

 

4. Ciasto kokosowe

 Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po obiedzie zawsze przychodzi pora na deser. Tym razem Ewa upiekła proste ciasto kokosowe. W przepisie na ten wypiek znajdują się: masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka orkiszowa jasna, proszek do pieczenia, mleko, wiórki kokosowe, biała czekolada i masło klarowane. Aż trudno uwierzyć, że z tak krótkiej listy składników można wyczarować tak smaczne i pięknie wyglądające ciasto.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
15 min
11
Wędliny Schab gyros

Schab gyros to pyszne i mocno aromatyczne mięso, które świetnie sprawdzi się...

Odsłon: 1353

60 min
6

Polecane artykuły

Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1
Informacje Zrób niezawodny syrop na kaszel z kuchennej przyprawy. Kiedyś nazywano go penicyliną dla ubogich

Tymianek to przyprawa, która genialnie podkreśla smak mięs, czy pieczonych ziemniaków. Jego właściwości warto wykorzystać nie tylko podczas gotowan...

3
Informacje Zielono mi, czyli szpinak do makaronu. Te dania smakują nawet niejadkom

Szpinak to bardzo zdrowy produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Nie ulega jednak wątpliwości, że zawiera on mnóstwo cennych substancji. Ja...

4
Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0