Najlepsze przepisy na dania ze śliwek

Jesienna rozgrzewka według Ewy Wachowicz

Proste, sycące, aromatyczne i doskonale rozgrzewające - takie właśnie dania przygotowała Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku swojego programu. Oto przepisy, dzięki którym będziecie mogli odtworzyć je w zaciszu własnej kuchni.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz jest specjalistką od nieskomplikowanych i łatwych do odtworzenia przepisów, które każdego zaskoczą smakiem i nieoczywistymi połączeniami składników. W kolejnym odcinku swojego programu, gospodyni postanowiła zaprezentować dania, które wręcz idealnie nadają się na listopadowe chłody. Śą sycące, świetnie rozgrzewają i są bardzo łatwe do przygotowania. Oto przepisy z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje". Który z nich przetestujecie jako pierwszy?

 

1. Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Lubicie ramen? No jasne! To może już czas nauczyć się przygotowywać go w domu? Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą karierę - są nawet restauracje i bary specjalizujące się w tej orientalnej zupie. Tymczasem taki azjatycki rosół, bo ramen to właśnie nic innego, jak odpowiednio doprawiony i podany bulion, można bez problemu przygotować w domu! W wersji Ewy Wachowicz składa się z aromatycznego bulionu na indyku, kapusty, jajek i delikatnego mięsa. Koniecznie spróbujcie.

 

2. Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po rozgrzewającej azjatyckiej zupie, Ewa zaprosiła nas na makaron z pysznym sosem z buraków ćwikłowych. Z pewnością zaskoczy was nie tylko smak tego dania, ale też jak szybko można je przygotować.

 

 

3. Marynowany imbir

 Marynowany imbir

Marynowany imbir według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W programie Ewa Wachowicz pokazała również, jak zamarynować imbir. Co ciekawe, nadaje się do zjedzenia już na drugi dzień po przygotowaniu. Jest niezastąpionym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza sushi.

 

4. Ciasto kokosowe

 Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po obiedzie zawsze przychodzi pora na deser. Tym razem Ewa upiekła proste ciasto kokosowe. W przepisie na ten wypiek znajdują się: masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka orkiszowa jasna, proszek do pieczenia, mleko, wiórki kokosowe, biała czekolada i masło klarowane. Aż trudno uwierzyć, że z tak krótkiej listy składników można wyczarować tak smaczne i pięknie wyglądające ciasto.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Pasta do pieczywa

Pyszna aromatyczna pasta z wykorzystaniem warzyw z rosołu i części mięsa. Ide...

Odsłon: 7721

15 min
6

Przepis dnia

Ciasta Ciasto pistacjowe z pianką z mango

Pięknie pachnące pistacjami ciasto, rozpływająca się w ustach pianka z mango,...

Odsłon: 713

60 min
10
Przekąski Pasztet z cukinii

Dziś zapraszam na pasztet z cukinii. Okazuje się, że cukinia to bardzo wdzię...

Odsłon: 1338

60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Nie tylko kompot i prażone do słoika. Nietypowe przetwory z jabłek na zimę

Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców, które doskonale sprawdzają się zarówno w surowej postaci, jak i w domowych przetworach. Znamy je z tr...

0
Ewa gotuje Wegetariańska kuchnia Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz w 516. odcinku programu "Ewa Gotuje" zaproponowała widzom aż cztery pyszne przepisy. Na początku zaserwowała zupę-krem, potem wegetar...

1
Informacje Warstwowe sałatki na imprezę. Wyglądają apetycznie, smakują jeszcze lepiej

Warstwowe sałatki to gwiazdy każdej imprezy. Nie tylko zachwycają wyglądem, tworząc na stole kolorową mozaikę smaków, ale także urzekają swoją wyją...

4
Informacje Przetwory ze śliwek. Zrób sok, nalewkę i powidła

Śliwki, z ich soczystym miąższem i intensywnym smakiem, są idealne do przygotowywania różnorodnych specjałów. Sezon śliwkowy to doskonała okazja, b...

2