Październikowe przysmaki Ewy Wachowicz

Cukinia, grzyby i gruszki - to właśnie te produkty królują w tym miesiącu w kuchni Ewy Wachowicz. Sprawdźcie wyjątkowo udane przepisy z ostatniego odcinka programu "Ewa Gotuje".

Fot. materiały prasowe/Polsat

W 432. odcinku "Ewa Gotuje", nasza ulubiona gospodyni postanowiła przygotować dania dla zabieganych kucharzy oraz wszystkich tych osób, które nie mogą (lub nie chcą) spędzać w kuchni długich godzin. Jej ekspresowe pomysły z pewnością przypadną wam do gustu. Zrobienie tych potraw zajmuje niewiele czasu, za to efekt jest spektakularny. Nikt nie uwierzy wam, że na ich zrobienie poświęciliście mniej więcej tyle samo czasu, ile zabiera zrobienie kawy.

1. Krem z cukinii według Ewy Wachowicz

Krem z cukinii według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na błyskawiczy obiad Ewa postanowiła przygotować kremową zupę z cukinii, którą podała razem z grzankami i serem feta. To doskonałe połączenie i jeśli do tej pory go nie testowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.

 

2. Fettuccine z pancettą i serem pecorino

Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na danie główne Ewa zrobiła makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron, dlatego wręcz idealnie nadaje się dla wszystkich zabieganych i zapracowanych kucharzy.

 

3. Grzyby marynowane po chorwacku

Grzyby marynowane po chorwacku według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W Polsce nietrudno znaleźć miłośników kuchni bałkańskiej, a do nich należy także Ewa Wachowicz. Właśnie z tego względu w jej spiżarni nie może zabraknąć grzybów po chorwacku. Wy też je zróbcie, bo przepis zdecydowanie warto przetestować.

4. Gruszki na cieście francuskim

Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Zwieńczeniem odcinka poświęconego błyskawicznym przepisom był prosty, szybki i efektowny deser z gruszkami w roli głównej. Do jego zrobienia będziecie potrzebować zaledwie kilku łatwodostępnych składników.

 

 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
7
>60 min
2
Sałatki Sałatka śledziowa

Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...

Odsłon: 533

30 min
5

Polecane artykuły

Informacje Ziarenka, które pomagają spalać tłuszcz. Aframon madagaskarski - właściwości i zastosowanie

Aframon madagaskarski, znany również jako pieprz meleguet, pochodzący z Afryki, to prawdziwy skarb przyrody. Mało kto wie, że ukrywa w swoich ziare...

3
Informacje Galaretka drobiowa – przepis dziadka. Jak uratować słabo stężałą galaretkę drobiową?

Galaretka drobiowa to przysmak, który albo się kocha, albo nienawidzi. Jedno jest pewne – odpowiednio przygotowana potrafi wręcz zachwycić swoim sm...

2
Informacje Robisz na Wigilię zupę grzybową z suszonych grzybów? Mamy patenty, żeby nie była gorzka

Wigilijna zupa grzybowa to rarytas, na który wielu smakoszy czeka cały rok. Najlepiej smakuje oczywiście ta przygotowana z własnoręcznie zebranych...

2
Informacje Jak zamrozić jajka? Są na to trzy sposoby

Kupiłeś zbyt dużo jajek i zastanawiasz się, czy można je zamrozić? Oczywiście jajka w skorupkach, ani te gotowane, ani surowe, nie nadają się do mr...

0