Październikowe przysmaki Ewy Wachowicz

Cukinia, grzyby i gruszki - to właśnie te produkty królują w tym miesiącu w kuchni Ewy Wachowicz. Sprawdźcie wyjątkowo udane przepisy z ostatniego odcinka programu "Ewa Gotuje".

Fot. materiały prasowe/Polsat

W 432. odcinku "Ewa Gotuje", nasza ulubiona gospodyni postanowiła przygotować dania dla zabieganych kucharzy oraz wszystkich tych osób, które nie mogą (lub nie chcą) spędzać w kuchni długich godzin. Jej ekspresowe pomysły z pewnością przypadną wam do gustu. Zrobienie tych potraw zajmuje niewiele czasu, za to efekt jest spektakularny. Nikt nie uwierzy wam, że na ich zrobienie poświęciliście mniej więcej tyle samo czasu, ile zabiera zrobienie kawy.

1. Krem z cukinii według Ewy Wachowicz

Krem z cukinii według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na błyskawiczy obiad Ewa postanowiła przygotować kremową zupę z cukinii, którą podała razem z grzankami i serem feta. To doskonałe połączenie i jeśli do tej pory go nie testowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.

 

2. Fettuccine z pancettą i serem pecorino

Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na danie główne Ewa zrobiła makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron, dlatego wręcz idealnie nadaje się dla wszystkich zabieganych i zapracowanych kucharzy.

 

3. Grzyby marynowane po chorwacku

Grzyby marynowane po chorwacku według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W Polsce nietrudno znaleźć miłośników kuchni bałkańskiej, a do nich należy także Ewa Wachowicz. Właśnie z tego względu w jej spiżarni nie może zabraknąć grzybów po chorwacku. Wy też je zróbcie, bo przepis zdecydowanie warto przetestować.

4. Gruszki na cieście francuskim

Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Zwieńczeniem odcinka poświęconego błyskawicznym przepisom był prosty, szybki i efektowny deser z gruszkami w roli głównej. Do jego zrobienia będziecie potrzebować zaledwie kilku łatwodostępnych składników.

 

 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 95

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 44

30 min
3
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25