Październikowe przysmaki Ewy Wachowicz

Cukinia, grzyby i gruszki - to właśnie te produkty królują w tym miesiącu w kuchni Ewy Wachowicz. Sprawdźcie wyjątkowo udane przepisy z ostatniego odcinka programu "Ewa Gotuje".

Fot. materiały prasowe/Polsat

W 432. odcinku "Ewa Gotuje", nasza ulubiona gospodyni postanowiła przygotować dania dla zabieganych kucharzy oraz wszystkich tych osób, które nie mogą (lub nie chcą) spędzać w kuchni długich godzin. Jej ekspresowe pomysły z pewnością przypadną wam do gustu. Zrobienie tych potraw zajmuje niewiele czasu, za to efekt jest spektakularny. Nikt nie uwierzy wam, że na ich zrobienie poświęciliście mniej więcej tyle samo czasu, ile zabiera zrobienie kawy.

1. Krem z cukinii według Ewy Wachowicz

Krem z cukinii według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na błyskawiczy obiad Ewa postanowiła przygotować kremową zupę z cukinii, którą podała razem z grzankami i serem feta. To doskonałe połączenie i jeśli do tej pory go nie testowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.

 

2. Fettuccine z pancettą i serem pecorino

Fettuccine z pancettą i serem pecorino według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Na danie główne Ewa zrobiła makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron, dlatego wręcz idealnie nadaje się dla wszystkich zabieganych i zapracowanych kucharzy.

 

3. Grzyby marynowane po chorwacku

Grzyby marynowane po chorwacku według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W Polsce nietrudno znaleźć miłośników kuchni bałkańskiej, a do nich należy także Ewa Wachowicz. Właśnie z tego względu w jej spiżarni nie może zabraknąć grzybów po chorwacku. Wy też je zróbcie, bo przepis zdecydowanie warto przetestować.

4. Gruszki na cieście francuskim

Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Zwieńczeniem odcinka poświęconego błyskawicznym przepisom był prosty, szybki i efektowny deser z gruszkami w roli głównej. Do jego zrobienia będziecie potrzebować zaledwie kilku łatwodostępnych składników.

 

 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Tort ajerkoniakowy

Jest pyszny. Przepis ten zamieszczam ponownie na Waszą prośbę.

Odsłon: 57744

30 min
88
>60 min
30
30 min
24
Desery Ciasto z truskawkami i bitą smietaną !!!

Skoro mamy sezon na truskawki , postanowiłam podzielic się tym przepisem na p...

Odsłon: 58001

30 min
25
>60 min
57

Polecane artykuły

Informacje Kiszone pączki mniszka – jak zrobić te pyszne wiosenne przetwory?

Mniszek lekarski to jedna z najczęściej spotykanych roślin na polskich łąkach. Oprócz pięknego wyglądu kwiat ten oferuje liczne zastosowania w świe...

0
Informacje Złoto Inków na talerzu. Czym jest komosa ryżowa i jakie ma właściwości?

Nazywana jest quinoą lub złotem Inków. Komosa ryżowa to rodzaj pseudozboża, które nie tylko wykazuje szereg właściwości odżywczych i prozdrowotnych...

0
Informacje Ryż z kalafiora. Jak zrobić i z czym podawać?

Czy wiedziałeś, że możesz zrobić ryż z kalafiora? Sprawdź więcej szczegółów na temat tej zdrowej i naprawdę pysznej potrawy. Mamy dla ciebie wiele...

0
Informacje Jak piec mięso z indyka, by nie było suche? Te sposoby nigdy nie zawodzą

Mięso z indyka zawiera sporo cennych składników odżywczych, a oprócz tego jest stosunkowo niskokaloryczne. Najpopularniejszym sposobem na przyrządz...

0