Najlepsze przepisy na ogórki

10 numer Magazynu Pyszne już w dystrybucji

W najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE rozpływamy się nad zaletami gruszki, a dania z gruszkami rozpływają się w naszych ustach. Jabłko musiało ustąpić jej pola, przynajmniej na chwilę!

Przygotowujemy się do narodowego testu na najlepszego kucharza i na warsztat(y) bierzemy rosół, bo każdy szanujący się szef kuchni powinien zrobić go dokładnie tak, jak robiła to jego babcia. Bez udziwnień i eksperymentów, bo tradycja broni się sama. Rozprawiamy się z rybami, które sprawiamy, przyprawiamy, a przede wszystkim z głową kupujemy. Z rozważań o rybach do zdrowia już niedaleko, a skoro mowa o zdrowiu, to zapraszamy na kaszę, którą specjalnie dla Was odczarowaliśmy i odarliśmy z nudy i banału. Na deser pieczemy tarty. A dla nielubiących słodyczy - quiche. Kruche ciasto potrafi zaskoczyć. Smacznego!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Gruszka - Najczęściej przegrywa z jabłkiem, ale nie u nas! Poznaj ją bliżej i przekonaj się, jakie potrawy można z niej wyczarować
- Do poczytania: Małokarpacki Szlak Winny - Wina... Zazwyczaj kojarzą się z Włochami, Grecją, Francją czy Gruzją. Okazuje się, że wystarczy zajrzeć za naszą południową granicę, aby raczyć się wyśmienitymi słowackimi winami
- Warsztaty kulinarne: Król polskich zup - Jedno z najpyszniejszych i najbardziej tradycyjnych dań. Trzeba poświęcić mu trochę czasu, ale warto - aromat prawdziwego, naturalnie doprawionego rosołu nie ma sobie równych
* Smaker poleca: Blaski i cienie foie gras - Historia rarytasu, który przez masową produkcję stał się kontrowersyjny. Jest jednak sposób na to, aby móc się nim rozkoszować bez wyrzutów sumienia
- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Już w parę chwil możesz wyczarować pyszny obiad na każdy dzień tygodnia
- Domowa piekarnia: Chleb najlepszy z własnego piekarnika - Dzięki naszym przepisom poczujesz smak i aromat prawdziwego chleba
- Smakujemy Polskę: rogal świętomarciński z Poznania i jabłka łąckie
- Do poczytania: Zimą, latem - tylko Białka Tatrzańska! - Podhalańską wieś możesz odwiedzić o każdej porze roku - zawsze znajdziesz tam atrakcje dla siebie i swojej rodziny
- Warsztaty kulinarne: Ryby głosu nie mają? Nie w naszej kuchni! - Sprawianie, porcjowanie, przechowywanie, wybieranie... A przede wszystkim wyśmienite gotowanie - z nami przerobisz ryby na wszystkie sposoby
- Z czym to się je?: Oto jest kasza - Podpowiadamy, jak przyrządzić kaszę, żeby było nie tylko zdrowo, ale też bardzo smacznie
- Widelcem po mapie: Gorąca kuchnia Południowej Afryki - Różnorodność klimatyczna, rasowa, kulturowa oraz kulinarna... Kraj niesamowitych widoków, miast i dzikich zwierząt poleca się na talerze
- Warsztaty kulinarne: Tarty & tartaletki - Kruche ciasto można przyrządzić na sto sposobów - zarówno na słodko, jak i na wytrawnie
- Słodkości: Otul się słodyczą - Gdy za oknem jesienna pogoda, a dni coraz krótsze, najlepszym lekarstwem na chandrę są: gorąca herbata, ciepły koc i oczywiście słodkie wypieki!

Magazyn pyszne dostępny jest również w wersji elektronicznej.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Rosół z kury

Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...

Odsłon: 49

60 min
1
Zupy Krupnik na rosole

Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...

Odsłon: 78

60 min
1
Dodatki Mizeria do obiadu

Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...

Odsłon: 58

15 min
0
Desery Biszkopt kakaowo - kawowy

Przepis na ten biszkopt jest banalnie prosty wystarczy że dodamy do masy kaka...

Odsłon: 86

30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

2
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

7
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

2
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26