Najlepsze przepisy na cukinię

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

5: Obniża ciśnienie, poprawia krążenie i opóźnia miażdżycę o 15 lat

Czosnek zmniejsza gromadzenie się płytek krwi, dzięki czemu zapobiega skrzepom. Obniża ciśnienie krwi oraz poprawia krążenie. Zespoły badaczy z Hamburga i Aachen wykazały, że czosnek wspomaga leczenie pacjentów z przewężeniami miażdżycowymi w nogach. Dzięki codziennemu przyjmowaniu wyciągu z czosnku można skutecznie wpłynąć na elastyczność naczyń krwionośnych. Wpływa to korzystnie na przepływ krwi i pracę serca. Według profesora nauk medycznych Gustava G. Belza codzienne jedzenie czosnku może opóźnić pojawienie się miażdżycy aż o 15 lat.


Kardamon obniża ciśnienie. Kliknij!

Kardamon obniża ciśnienie. Kliknij!

W niektórych sytuacjach czosnek jest zabroniony! 
Sprawdź to na następnej stronie!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Muffinki ze śliwkami

Dziś proponuję przepis na pyszne, mięciutkie i pełne soczystych śliwek muffin...

Odsłon: 2298

30 min
5
Dania główne Ziemniaki biedaka - patatas a lo pobre

Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...

Odsłon: 6096

30 min
4
Dania główne Chili con carne

Chili con carne to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, które podbiło serca...

Odsłon: 2108

30 min
6
Przetwory Grzybki marynowane

Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...

Odsłon: 9089

60 min
16
Dania główne Filet drobiowy w porach

Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.

Odsłon: 8561

>60 min
12