Ewa Gotuje

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

6: Czosnku nie powinno się jeść przed operacją

Jak już wspomniałam, czosnek ułatwia przepływ krwi i poprawia krążenie. Zmniejsza też krzepliwość krwi. Takie działanie może utrudnić gojenie się ran i zwiększa ryzyko krwotoku w czasie operacji. Osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe także powinny uważać na czosnek.


Cała prawda o antyoksydantach. Kliknij!

Cała prawda o antyoksydantach. Kliknij!

Skąd bierze się zapach czosnku i dlaczego jest taki intensywny? 

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasteczka z wróżbą

Ciasteczka z wróżbą nieodzownie kojarzą nam się z restauracjami z chińską kuc...

Odsłon: 7582

60 min
14

Przepis dnia

Ciasta Sernik z mlekiem kokosowym

Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.

Odsłon: 68183

30 min
85
Ciasta Truskawkowa Pina Colada

Truskawkowa pina colada to lekkie jak piórko ciasto z dwoma rodzajami pianek...

Odsłon: 11838

60 min
18
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 4186

30 min
27
Ciasta Sernik puszysty z mlekiem w proszku.

Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...

Odsłon: 416532

60 min
1131