Ewa Gotuje

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

6: Czosnku nie powinno się jeść przed operacją

Jak już wspomniałam, czosnek ułatwia przepływ krwi i poprawia krążenie. Zmniejsza też krzepliwość krwi. Takie działanie może utrudnić gojenie się ran i zwiększa ryzyko krwotoku w czasie operacji. Osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe także powinny uważać na czosnek.


Cała prawda o antyoksydantach. Kliknij!

Cała prawda o antyoksydantach. Kliknij!

Skąd bierze się zapach czosnku i dlaczego jest taki intensywny? 

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Leśny mech z malinami

Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...

Odsłon: 8813

60 min
14
Pieczywo Domowy chleb drożdżowy jak z piekarni

Proponuję przepis na pyszny domowy chleb drożdżowy, ale nie taki typowy jak z...

Odsłon: 793

>60 min
4