Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

4: Poprawia profil lipidowy, ale dopiero po 6 miesiącach

Codzienne stosowanie olejku czosnkowego (10 ml) sprawiło, że badani pacjenci ze zbyt wysokim cholesterolem poprawili swoje profile lipidowe. Po pół roku cholesterol całkowity spadł o ok. 14 proc., trójglicerydy o ok. 20 proc., a "zły cholesterol" o ok. 19 proc. "Dobry cholesterol" (HDL) wzrósł z kolei o ok. 18 proc.


"Zły cholesterol" nie istnieje?! Kliknij!

Jaką chorobę opóźnia o 15 lat?
Odpowiedź znajdziesz na następnej stronie!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Babka marmurkowa

Pyszna, mięciutka tradycyjna babka marmurkowa, rozpływająca się w ustach . Id...

Odsłon: 110485

>60 min
211
Dodatki Moskole

Domowa receptura z Zakopanego, od prawdziwej gospodyni i rodowitej góralki.

Odsłon: 1331

15 min
30
Napoje Kompot z dyni

Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...

Odsłon: 786

>60 min
4
Ciasta Sernik puszysty z mlekiem w proszku.

Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...

Odsłon: 425082

60 min
1173
Desery Bułeczki sernikowe

Bułeczki sernikowe to wypieki, które wręcz rozpływają się w ustach, a w smaku...

Odsłon: 12874

>60 min
17