Ankieta - książka kucharska

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

4: Poprawia profil lipidowy, ale dopiero po 6 miesiącach

Codzienne stosowanie olejku czosnkowego (10 ml) sprawiło, że badani pacjenci ze zbyt wysokim cholesterolem poprawili swoje profile lipidowe. Po pół roku cholesterol całkowity spadł o ok. 14 proc., trójglicerydy o ok. 20 proc., a "zły cholesterol" o ok. 19 proc. "Dobry cholesterol" (HDL) wzrósł z kolei o ok. 18 proc.


"Zły cholesterol" nie istnieje?! Kliknij!

Jaką chorobę opóźnia o 15 lat?
Odpowiedź znajdziesz na następnej stronie!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Makowiec na kruchym spodzie

Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...

Odsłon: 999

60 min
7
Śniadania Omlet z jabłkiem

Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z...

Odsłon: 99213

15 min
120