Ewa Gotuje

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli chodzi o jego właściwości.

4: Poprawia profil lipidowy, ale dopiero po 6 miesiącach

Codzienne stosowanie olejku czosnkowego (10 ml) sprawiło, że badani pacjenci ze zbyt wysokim cholesterolem poprawili swoje profile lipidowe. Po pół roku cholesterol całkowity spadł o ok. 14 proc., trójglicerydy o ok. 20 proc., a "zły cholesterol" o ok. 19 proc. "Dobry cholesterol" (HDL) wzrósł z kolei o ok. 18 proc.


"Zły cholesterol" nie istnieje?! Kliknij!

Jaką chorobę opóźnia o 15 lat?
Odpowiedź znajdziesz na następnej stronie!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z kremem budyniowym

Ciasto z kremem budyniowym to delikatne, maślane ciasto kruche wypełnione nad...

Odsłon: 29827

30 min
52
15 min
4
60 min
6
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 359

60 min
9
30 min
5