fot. AKPA
Ta popularna dziennikarka zaczynała w 1991 roku w radiu. Obecnie znamy ją przede wszystkim z telewizyjnych serwisów informacyjnych w TVN24, TVN i TVP1. Prowadziła "Fakty" i "Fakty po faktach", a obecnie prezentuje główne wydanie "Wiadomości". Oprócz tego, pojawiła się na scenie teatru Syrena, a także wydała kilka książek.
Beata Tadla zdradziła nam, jakie jest jej ulubione danie z dzieciństwa, do jakiej muzyki najchętniej gotuje oraz jakie jest jej największe kulinarne odkrycie.
1. Moja ulubiona potrawa to... różnego rodzaju sałaty, nie wyobrażam sobie dnia bez warzywnej mieszaniny z ziarnami, różnymi gatunkami lekkich serów, aromatycznej oliwy i kropli truflowego balsamico.
2. Najlepsza przekąska to... garść migdałów, orzechów, pestek z dyni lub humus czy pulpa mango z kefirem.
3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu: oliwa z oliwek z cytryną, prażone pestki dyni lub słonecznika, sos balsamiczny z truflą, limonką albo owocami leśnymi.
4. Moja pierwsza książka kucharska to... ta, którą kupiłam mojemu synowi. Uwielbia kulinaria, jest w kuchni niezwykle samodzielny i bardzo zdolny.
5. Moje największe kulinarne odkrycie to... chłodnik kokosowy Andrzeja Polana.
6. Nigdy nie zjem... żabich udek, bo koszmarnie boję się żab.
7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa to... pyzy ziemniaczane z serem, specjał mojej mamy.
8. Przyprawa, której nigdy nie zabraknie w mojej kuchni to... cynamon.
9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie to... taka, która serwuje pyszne sushi albo świeże sałaty ze zdrowymi dodatkami.
10. Jeśli coś mocniejszego, to... poproszę białe, wytrawne wino, najchętniej ze szczepu pinot gris, bardziej znanego jako pinot grigio.
11. Najlepsza piosenka do gotowania to... arie, szczególnie z opery "Poławiacze pereł" albo "Lakmé". Dania lubię przyrządzać także przy George'u Michaelu, Sealu i kompozycjach Prince'a.
10 przepisów kulinarnych celebrytów. Kliknij!