AGD do zadań specjalnych - blender próżniowy wysokoobrotowy Philips

Masz ochotę na koktajl owocowy, który zachowa świeżość przez kilka godzin? A może szukasz urządzenia, które sprosta najtwardszym składnikom? Wybierz blender próżniowy wysokoobrotowy! Sprawdź jego działanie i dowiedz się, czym kierować się w trakcie zakupu.

Fot. Wysokoobrotowy blender o dużej mocy silnika szybko i sprawnie poradzi sobie nawet z najtwardszymi składnikami / materiały promocyjne

Blender próżniowy - profesjonalna pomoc w kuchni


Sport i odpowiednio zbilansowana dieta to sprawdzone sposoby na piękną sylwetkę. W przygotowaniu koktajli owocowych, kremowych zup czy orzeźwiających sorbetów pomoże wysokoobrotowy blender próżniowy. Dzięki technologii umożliwiającej odessanie z wnętrza kielicha niepotrzebnego powietrza, do potraw dostaje się o wiele mniej tlenu, który jest odpowiedzialny za ciemnienie ulubionych dań. Eliminacja procesu utleniania zapewnia zachowanie w ulubionym napoju jak największej ilości składników odżywczych takich jak witaminy, błonnik czy przeciwutleniacze. Usunięcie powietrza z kielicha ma jeszcze jedną, bardzo dużą zaletę - przyrządzane posiłki zachowają świeżość na długi czas! Dzięki blenderowi próżniowemu Phillips usprawnisz przygotowanie swoich ulubionych koktajli i smoothie - na ich wykonanie wystarczy tylko 60 sekund, a smak, kolor i zapach będą cieszyć nawet do ośmiu godzin.

Czym powinien charakteryzować się blender próżniowy?


Wybierasz ulubione owoce i wrzucasz je do kielicha, dodajesz jogurt lub wodę kokosową, blendujesz i... zamiast pysznego napoju uzyskujesz pianę, zmiażdżone owocowe wióry i rozwarstwiony się płyn. Tradycyjne, wysokoobrotowe blendery kielichowe nie pozbywają się pęcherzyków powietrza, które w trakcie blendowania mieszają się z miksowanymi składnikami. Co zrobić, aby tego uniknąć? Jedynym słusznym rozwiązaniem jest blender próżniowy. Odsysa powietrze, dzięki czemu napoje są o wiele gładsze i nie rozdzielają się na kilka warstw. Na co zwrócić uwagę decydując się na zakup próżniowego blendera kielichowego?


• Wysokie obroty i moc silnika
Wysokoobrotowy blender o dużej mocy silnika szybko i sprawnie poradzi sobie nawet z najtwardszymi składnikami. Surowe warzywa i owoce, orzechy oraz lód to trudni przeciwnicy! W przypadku Phillipsa, blender próżniowy posiada mocny i niezawodny silnik o mocy 1400 W i prędkości 35 000 obrotów na minutę. Oznacza to, że przygotowanie mleka migdałowego lub pasty z orzechów laskowych nie będzie już wyzwaniem, a orzeźwiające, lodowe koktajle staną się nieodłącznym elementem każdego letniego wieczora.


• Jakość materiałów w blenderze próżniowym
Gdy decydujesz się na zakup blendera próżniowego, zwróć uwagę na materiały, z których został on wykonany. Ze względu na dużą moc i wysokie obroty, kielich musi być niezawodny - nie może ulec zniszczeniu podczas przygotowywania dań. Dodatkowo nie powinien odbarwiać się i przejmować zapachu przyrządzanych potraw, bo może to nie tylko wpłynąć na ich estetykę, ale również smak. Tritanowy kielich w blenderze próżniowym Phillips oprócz tych wszystkich cech, ma jeszcze jedną, bardzo istotną zaletę - nie zawiera BPA (Bisfenol A, związek chemiczny z grupy fenoli), który jest wykorzystywany do produkcji wielu tworzyw sztucznych. Wpływa na gospodarkę hormonalną oraz układ nerwowy, dlatego istotne jest wybieranie produktów, które nie posiadają go w swoim składzie.


Warto wiedzieć:
Nawet najdelikatniejszy program zmywarki może negatywnie wpłynąć na jakość ostrzy blendera próżniowego.


• Utrzymanie blendera próżniowego w czystości
Choć przygotowywanie posiłków może przynieść wiele radości, to już posprzątanie po udanym gotowaniu jest utrapieniem dla większości domowych szefów kuchni. Mycie blendera próżniowego to czysta przyjemność! Wszystkie odłączane części, z wyjątkiem ostrzy, można umyć w zmywarce, a podstawę wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką. Elementy tnące najlepiej myć pod bieżącą wodą.

 

materiały promocyjne

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Racuszki drożdżowe.

Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...

Odsłon: 142

>60 min
3
30 min
1

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

5
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2