Najlepsze przepisy na ogórki

AGD do zadań specjalnych - blender próżniowy wysokoobrotowy Philips

Masz ochotę na koktajl owocowy, który zachowa świeżość przez kilka godzin? A może szukasz urządzenia, które sprosta najtwardszym składnikom? Wybierz blender próżniowy wysokoobrotowy! Sprawdź jego działanie i dowiedz się, czym kierować się w trakcie zakupu.

Fot. Wysokoobrotowy blender o dużej mocy silnika szybko i sprawnie poradzi sobie nawet z najtwardszymi składnikami / materiały promocyjne

Blender próżniowy - profesjonalna pomoc w kuchni


Sport i odpowiednio zbilansowana dieta to sprawdzone sposoby na piękną sylwetkę. W przygotowaniu koktajli owocowych, kremowych zup czy orzeźwiających sorbetów pomoże wysokoobrotowy blender próżniowy. Dzięki technologii umożliwiającej odessanie z wnętrza kielicha niepotrzebnego powietrza, do potraw dostaje się o wiele mniej tlenu, który jest odpowiedzialny za ciemnienie ulubionych dań. Eliminacja procesu utleniania zapewnia zachowanie w ulubionym napoju jak największej ilości składników odżywczych takich jak witaminy, błonnik czy przeciwutleniacze. Usunięcie powietrza z kielicha ma jeszcze jedną, bardzo dużą zaletę - przyrządzane posiłki zachowają świeżość na długi czas! Dzięki blenderowi próżniowemu Phillips usprawnisz przygotowanie swoich ulubionych koktajli i smoothie - na ich wykonanie wystarczy tylko 60 sekund, a smak, kolor i zapach będą cieszyć nawet do ośmiu godzin.

Czym powinien charakteryzować się blender próżniowy?


Wybierasz ulubione owoce i wrzucasz je do kielicha, dodajesz jogurt lub wodę kokosową, blendujesz i... zamiast pysznego napoju uzyskujesz pianę, zmiażdżone owocowe wióry i rozwarstwiony się płyn. Tradycyjne, wysokoobrotowe blendery kielichowe nie pozbywają się pęcherzyków powietrza, które w trakcie blendowania mieszają się z miksowanymi składnikami. Co zrobić, aby tego uniknąć? Jedynym słusznym rozwiązaniem jest blender próżniowy. Odsysa powietrze, dzięki czemu napoje są o wiele gładsze i nie rozdzielają się na kilka warstw. Na co zwrócić uwagę decydując się na zakup próżniowego blendera kielichowego?


• Wysokie obroty i moc silnika
Wysokoobrotowy blender o dużej mocy silnika szybko i sprawnie poradzi sobie nawet z najtwardszymi składnikami. Surowe warzywa i owoce, orzechy oraz lód to trudni przeciwnicy! W przypadku Phillipsa, blender próżniowy posiada mocny i niezawodny silnik o mocy 1400 W i prędkości 35 000 obrotów na minutę. Oznacza to, że przygotowanie mleka migdałowego lub pasty z orzechów laskowych nie będzie już wyzwaniem, a orzeźwiające, lodowe koktajle staną się nieodłącznym elementem każdego letniego wieczora.


• Jakość materiałów w blenderze próżniowym
Gdy decydujesz się na zakup blendera próżniowego, zwróć uwagę na materiały, z których został on wykonany. Ze względu na dużą moc i wysokie obroty, kielich musi być niezawodny - nie może ulec zniszczeniu podczas przygotowywania dań. Dodatkowo nie powinien odbarwiać się i przejmować zapachu przyrządzanych potraw, bo może to nie tylko wpłynąć na ich estetykę, ale również smak. Tritanowy kielich w blenderze próżniowym Phillips oprócz tych wszystkich cech, ma jeszcze jedną, bardzo istotną zaletę - nie zawiera BPA (Bisfenol A, związek chemiczny z grupy fenoli), który jest wykorzystywany do produkcji wielu tworzyw sztucznych. Wpływa na gospodarkę hormonalną oraz układ nerwowy, dlatego istotne jest wybieranie produktów, które nie posiadają go w swoim składzie.


Warto wiedzieć:
Nawet najdelikatniejszy program zmywarki może negatywnie wpłynąć na jakość ostrzy blendera próżniowego.


• Utrzymanie blendera próżniowego w czystości
Choć przygotowywanie posiłków może przynieść wiele radości, to już posprzątanie po udanym gotowaniu jest utrapieniem dla większości domowych szefów kuchni. Mycie blendera próżniowego to czysta przyjemność! Wszystkie odłączane części, z wyjątkiem ostrzy, można umyć w zmywarce, a podstawę wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką. Elementy tnące najlepiej myć pod bieżącą wodą.

 

materiały promocyjne

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Jak mrozić sezonowe owoce, żeby się nie sklejały? Truskawki, borówki, czereśnie i wiśnie

Sezonowe owoce to prawdziwy skarb lata. Chcesz cieszyć się nimi przez cały rok? Zamroź je, ale zrób to w odpowiedni sposób. Niestety, niewłaściwe m...

4
Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

2
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8