Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów.
REKLAMA
Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.
Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje.
MICHEL ROUX należy do najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie. Urodził się we Francji w rodzinie o tradycjach kulinarnych, ale prawie całe swoje życie spędził w Anglii. Tutaj właśnie, w miasteczku Bray, prowadzi restaurację The Waterside Inn, która od ponad dwudziestu lat utrzymuje trzy gwiazdki Michelina, czyli została zaliczona do miejsc wartych odbycia nawet najdłuższej podróży. Wcześniej, wraz ze swoim starszym bratem Albertem, prowadził w Londynie francuską restaurację Le Gavroche, która jako pierwsza na Wyspach Brytyjskich otrzymała to wyróżnienie. We dwójkę stanowią słynny zespół braci Roux, w niektórych rankingach uznany na najznakomitszych kucharzy w kraju, razem też odebrali Order Imperium Brytyjskiego. Sam Michel otrzymał niezwykle prestiżową we Francji nagrodę Meilleur Ouvrier de France en Pâtisserie (wyróżnienie dla najlepszego francuskiego cukiernika), Order Kawalera Legii Honorowej, honorowy doktorat od Johnson & Wales University w USA i wiele innych nagród.
Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje.
MICHEL ROUX należy do najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie. Urodził się we Francji w rodzinie o tradycjach kulinarnych, ale prawie całe swoje życie spędził w Anglii. Tutaj właśnie, w miasteczku Bray, prowadzi restaurację The Waterside Inn, która od ponad dwudziestu lat utrzymuje trzy gwiazdki Michelina, czyli została zaliczona do miejsc wartych odbycia nawet najdłuższej podróży. Wcześniej, wraz ze swoim starszym bratem Albertem, prowadził w Londynie francuską restaurację Le Gavroche, która jako pierwsza na Wyspach Brytyjskich otrzymała to wyróżnienie. We dwójkę stanowią słynny zespół braci Roux, w niektórych rankingach uznany na najznakomitszych kucharzy w kraju, razem też odebrali Order Imperium Brytyjskiego. Sam Michel otrzymał niezwykle prestiżową we Francji nagrodę Meilleur Ouvrier de France en Pâtisserie (wyróżnienie dla najlepszego francuskiego cukiernika), Order Kawalera Legii Honorowej, honorowy doktorat od Johnson & Wales University w USA i wiele innych nagród.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Pierś kurczaka z kaszą i warzywami
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
6
Zupy
Zupa o smaku musaki
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
Odsłon: 154
5
Przekąski
Kotlety z cieciorki i gotowanych warzyw
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Ciecierzyca
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 468
7
4
Dania główne
Krewetki w sosie curry
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
- Impreza
- Do pracy
- Azjatycka
- Indyjska
- Tajska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Mleko
- Owoce morza
- Krewetki
- Przyprawy
- Curry
- Kolendra
Odsłon: 72
3
REKLAMA