Sezonowa kuchnia polska będzie królować na stole podczas uroczystej kolacji dla światowych przywódców, którzy przyjechali do Polski, aby wziąć udział w obchodach Dnia Wolności organizowanego w ramach 25. rocznicy pierwszych demokratycznych wyborów. Wiemy, jakie dania szef "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" będzie dziś serwował!
W rozmowie z dziennikarką Polsat News, Magdaleną Cenker, Wojciech Modest Amaro zdradził kilka dań, które będą serwowane już dziś podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim. Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro), polskiej jagnięciny z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki. Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.
Ale kolacja dla światowych przywódców nie jest jedynym ważnym wydarzeniem w zawodowym życiu Wojciecha Modesta Amaro. Szef "Piekielnej Kuchni" wybierze dziś trójkę finalistów, którzy staną do ostatecznej walki o 100 tysięcy złotych, pracę w Atelier Amaro oraz wygraną pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Kto to będzie? Okaże się już o 20.05 w telewizji Polsat.
Informacja prasowa