Spis treści:
Doda, a właściwie Dorota Aqualiteja Rabczewska, to piosenkarka popowo-rockowa, która zdobyła dużą popularność w Polsce w latach 2000. W ostatnim czasie ponownie zyskała na rozgłosie, m.in. dzięki udziałowi w reality-show, w którym poszukiwała miłości na oczach telewidzów. Teraz wiemy już, że poza programem, szczęśliwie zakochała się w Dariuszu Pachucie, podróżniku i ratowniku medycznym.
Nic więc dziwnego, że wraz z ukochanym przemierza świat, odkrywając nowe zakątki. Będąc w odległych regionach, 39-latka chętnie dzieli się ze swoimi fanami zdjęciami, a także często odpowiada na ich pytania. Właśnie w ten sposób widzom udało się odkryć sekret płaskiego brzucha Dody.
Doda zdradziła receptę na płaski brzuch
Podczas pobytu na Sri Lance, Doda umieściła na swoim profilu na Instagramie zdjęcie, na którym pozuje, wypoczywając na katamaranie. Nie da się ukryć, że uwagę wielu osób przyciągnęła zgrabna i wysportowana figura 39-letniej piosenkarki.
Pod postem pojawiło się wiele pozytywnych komentarzy, chwalących wygląd Dody. Padło też pytanie do piosenkarki, jak wypracować płaski brzuch. Dorota Rabczewska, znana z interakcji ze swoimi fanami, odpowiedziała, że to nie tylko ćwiczenia, ale też specjalna dieta. Z codziennego jadłospisu gwiazda wyeliminowała dwa główne składniki, czyli gluten i laktozę, które powodują wzdęcia. Co więcej, dodała także, że unika ciężkostrawnych roślin strączkowych, jak ciecierzyca czy soczewica.
Odkąd przestałam jeść Laktoze i glutenu w ogóle mnie to nie dotyczy. Wiadomo ze zero strączkwych,soczewicy ,ciecierzycy i takich tam 😅 - napisała Doda (pisownia oryginalna).
Co je Doda?
W dalszej rozmowie z fanami Dorota Rabczewska przyznała też, że swój styl żywienia wypracowała latami, na podstawie tego, jakie produkty jej służyły, a jakie nie. Dodała więc, że nie ma żadnej konkretnej i specjalnej diety, a jedynie eliminuje z jadłospisu obciążające organizm artykuły spożywcze. Alkohol pije raz na trzy miesiące, czyli maksymalnie cztery razy w ciągu roku. Dodała również, że zdarzy jej się od czasu do czasu złamać postanowienia i np. zjeść fasolkę po bretońsku albo grochówkę.
Doda, przebywając na Sri Lance, zdradziła też obserwującym ją osobom, że lubi czasem w kuchni coś „namieszać". Dlatego postanowiła samodzielnie przygotować potrawę kuchni lankijskiej i odkryć nowe smaki:
Zobacz także:
Warzywny symbol wiosny na talerzu. Szparagi z jajkiem w koszulce oraz gęstym sosem holenderskim »
Produkty, które najdłużej zalegają w jelitach »
Jedna z najzdrowszych roślin świata. Reguluje metabolizm cukru i oczyszcza krew »