Boże Narodzenie na słodko

Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę.

Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód i orzechów. W poradniku przedstawiono informacje na temat zbioru i zastosowania dzikich roślin oraz podano kilkadziesiąt przepisów na dania i przetwory z ich wykorzystaniem.


Weź udział w konkursie i wygraj książkę!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Zimowe brownie

Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...

Odsłon: 2859

30 min
2
Ciasta Zawijańce serowe z makiem

Zawijańce serowe z makiem to małe drożdżowe cuda: delikatne, pachnące, pełne...

Odsłon: 24375

30 min
30
60 min
12
Ciasta Zimowa Dama

Zimowa Dama to pyszne ciasto czekoladowe przełożone kremem śmietankowym i war...

Odsłon: 22457

>60 min
23
>60 min
6
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 3863

>60 min
15