Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę.

REKLAMA

Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód i orzechów. W poradniku przedstawiono informacje na temat zbioru i zastosowania dzikich roślin oraz podano kilkadziesiąt przepisów na dania i przetwory z ich wykorzystaniem.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski
Paszteciki krucho-drożdżowe
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
199

Zupy
Zupa wiśniowa
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Kremy
- Makaron
- Owoce
- Wiśnie
- Mięso
- Przyprawy
- Cynamon
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 424
5
Dania główne
Kremowe risotto z bobem
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
7

Dania główne
Marynata do karkówki - szaszłyki grillowane
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
5

REKLAMA
