Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę.
REKLAMA
Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód i orzechów. W poradniku przedstawiono informacje na temat zbioru i zastosowania dzikich roślin oraz podano kilkadziesiąt przepisów na dania i przetwory z ich wykorzystaniem.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Dania główne
Wigilijne pierogi ze słodką kapustą i grzybami
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
14
Dania główne
Ryba po grecku
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 12449
28
Ciasta
Piernik wileński z mąki żytniej
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
33
Ciasta
Miodownik świąteczny - CICHA NOC
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
20
REKLAMA