Dzikie rośliny: zioła, owoce i kwiaty
Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę.
REKLAMA
Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód i orzechów. W poradniku przedstawiono informacje na temat zbioru i zastosowania dzikich roślin oraz podano kilkadziesiąt przepisów na dania i przetwory z ich wykorzystaniem.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Dania główne
Kluski śląskie z sosem grzybowym
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mleko
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kluski
Odsłon: 168
11
Desery
Deser z galaretką z granatu
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 8
3
Dodatki
Suszone prawdziwki.
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 22
2
REKLAMA