Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie! Fot. Philips Multicooker
Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij!
Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia!
Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów z bitą śmietaną i przeróżnego rodzaju fast foodami. Wiadomo, można sobie czasem pofolgować. Jednak starajmy się nie przestawiać na całkowicie niezdrową dietę na cały okres urlopowy. To na pewno nie odbije się korzystnie na naszym zdrowiu ani na sylwetce.
Gotowanie na wakacjach z Piotrem Kucharskim. Zobacz film:
Na wakacyjną dietę powinny zwrócić uwagę szczególnie osoby posiadające dzieci. Maluchy najchętniej cały czas jadłyby słodycze i frytki, a na wakacjach szczególnie trudno zwrócić ich uwagę na zdrowsze - ale równie smaczne - dania i przekąski.
Co zrobić, jeśli maluch chciałby zjeść coś zupełnie innego niż reszta rodziny? Dzięki specjalnej nakładce, w Multicookerze można przyrządzić danie na parze, równocześnie w "misie głównej" gotując na przykład potrawkę.
Okazuje się też, że maluchy bardzo chętnie pomagają w przyrządzaniu różnych potraw. Czemu by nie spróbować wspólnego gotowania z dzieckiem na urlopie? To nie tylko mile spędzony czas, ale i wspaniała zabawa!
Zobacz przepisy na dania z Multicookera! Darmowy ebook!
A w nim przepisy na:
- makaron ze szparagami do zrobienia w pół godzinki,
- przepyszny omlet,
- zupę pomidorową,
- ciasto czekoladowe z borówkami,
- gruszki w winie,
- szybką zupę z soczewicy,
- warzywa na parze do zrobienia w 17 minut,
- zapiekankę z kurczakiem,
- różne odmiany risotto, które zawsze wychodzą,
- dżem z truskawek, który robi się w 1,5 godziny.
Wyjeżdżając do domku letniskowego rzadko zwracamy uwagę na to, czy posiada jako tako wyposażoną kuchnię. Jeśli trafi nam się miejsce, w którym kuchnia pozwala tylko na zaparzenie herbaty - bo na malutkim blacie stoi tylko elektryczny czajnik, brakuje piekarnika, a nawet kuchenki - warto pomyśleć, jak się przed tym zabezpieczyć.
Rozwiązaniem może być urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker, który tak naprawdę potrzebuje tylko blatu i prądu. Dzięki niemu przygotujemy pyszne i zdrowe dania, a - co najważniejsze - nie napracujemy się przy tym. Większość pracy Multicooker weźmie na siebie, a przy tym uchroni nas przed kulinarnymi niewypałami - przypalonym ryżem, rozgotowanymi warzywami czy niespecjalnie miękkim mięsem. Wystarczy włożyć do niego składniki, ustawić odpowiednio zegar, np. z odpowiednim opóźnieniem i utrzymywaniem ciepła, aby cieszyć się cieplutkim posiłkiem po powrocie z wakacyjnej wyprawy, spaceru po lesie czy opalania.
Upragniony urlop na działeczce to relaks dla ciała i dla ducha. Można z całą rodziną odpocząć od miejskiego zgiełku, wspólnie cieszyć się zielenią i świeżym powietrzem. A na dodatek ze świeżo zerwanych roślin można od razu przyrządzać niebiańskie obiadki, chłodniki, a nawet dżemy. Zobacz, jak o wakacyjnym gotowaniu opowiadają pani Alina, pan Zbigniew i pani Agnieszka! >>
Przyrządzanie potraw w Multicookerze nie wymaga „stania przy garach". Można wrzucić do niego składniki i zająć się swoimi sprawami. Obiad zrobi się praktycznie sam, a do tego wyjdzie zawsze udany!
Gotowanie (prawie) bez zmywania. Kliknij!
Artykuł sponsorowany