II półfinał BlogerChef'a - w komnatach Zamku Dubiecko

Już 15-17 lutego br., w Zamku Dubiecko kolejna odsłona konkursu BlogerChef! Tym razem blogerzy kulinarni gotować będą w pałacowych wnętrzach, dania i desery kuchni Europy środkowo-wschodniej. Poza tym czeka na nich sporo dodatkowych atrakcji.

Blogerzy w pałacowych wnętrzach

Kolejna odsłona BlogerChef'a już w połowie lutego. Gospodarzem drugiego spotkania półfinałowego będzie Zamek Dubiecko - położona w dolinie Sanu dawna rezydencja rodu Krasickich. Miejsce w którym urodził się znany biskup, poeta i autor bajek - Ignacy Krasicki.

Wybrani blogerzy kulinarni będą mieli okazję ugotować swoje zgłoszone wcześniej dania konkursowe, w pełnych przepychu pałacowych wnętrzach. Pomagać im będą inni blogerzy oraz znani szefowie kuchni - Mirek Drewniak, Janusz Pyra i Marek Lechowicz.

- Tematem drugiego półfinału jest kuchnia Europy środkowo-wschodniej. Uczestnicy zaprezentują swoje własne propozycje dań, typowych dla tego regionu. Pieczone polędwiczki czy nadziewane kaszanką jabłka to tylko niektóre potrawy, z którymi przyjdzie im się zmierzyć. A w ich przygotowaniu z pewnością pomogą produkty Jana Niezbędnego - mówi Waldemar Kletkiewicz, Senior Brand Manager Sarantis Polska SA.

- BlogerChef to nie tylko konkurs. To także okazja do poznania innych pasjonatów gotowania i profesjonalistów z branży gastronomiczej. Możliwość wymiany doświadczeń, pomysłów, inspiracji. - zaznacza organizatorka, Katarzyna Szatkowska. - Dzięki uprzejmości Zamku Dubiecko możemy zaproponować też naszym blogerom dodatkowe atrakcje - wernisaż zdjęć oraz zamkowe kino. - dodaje Marek Bielski, współorganizator konkursu.

W królestwie tradycyjnej kuchni

Na uczestników BlogerChef'a czeka moc wrażeń. W piątkowy wieczór Janusz Pyra zabierze blogerów i zaproszonych gości w kulinarną podróż w czasie. Opowie co jadało się w dawnej szlacheckiej Polsce i pokaże jak przygotować najznakomitsze ze specjałów kuchni staropolskiej. Na stołach pojawi się dziczyzna i wiele ekologicznych regionalnych produktów. Każdy będzie mógł chwycić nóż, najwyższej jakości mięso (z certyfikatem QAFP) i garnek by wyczarować niecodzienne, wykwintne danie.

BlogerChef - gotowanie i dużo więcej

Podczas półfinału nie zabraknie czasu na integrację. - Będzie nam bardzo miło zaprosić goszczących u nas blogerów na wystawę zdjęć z Australii fotografa i podróżnika Ludwika Biernackiego, spotkanie z sommelierem i zamkowy seans filmowy. - zapewnia Beata Kołcz-Grzegorzak, manager Zamku.

W organizację II półfinału konkursu BlogerChef włączyła się też Podkarpacka Regionalna Organizacja Turystyczna. Dzięki temu uczestnicy udadzą się na wycieczkę do okolicznej winnicy oraz zwiedzanie rzeszowskiej Podziemnej Trasy Turystycznej "Rzeszowskie Piwnice".

Zamek Dubiecko zaprasza!

- Nasz pierwszy półfinał okazał się ogromnym sukcesem. Drugi nie będzie ani odrobinę gorszy. Obiecują organizatorzy.
Wydarzeniu towarzyszyć będą kamery Telewizji Polskiej oraz przedstawiciele ogólnopolskich i lokalnych mediów. Już teraz zapraszamy do obejrzenia i przeczytania relacji, jakie pojawią z po II półfinale konkursu BlogerChef w Zamku Dubiecko.

Zobacz relacje video z I półfinału konkursu BlogerChef

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Zdrowa letnia surówka

Pyszna, chrupiąca, orzeźwiająca i zdrowa. Jak sezon na ogórki to obowiązkowo...

Odsłon: 269

15 min
12
Zupy Zupa szparagowa z cukinią i pulpecikami

Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...

Odsłon: 79

15 min
11
15 min
2
60 min
3
Ciasta Otwarte jagodzianki Strzelczyka

Jeśli marzycie o idealnych jagodziankach, puszystych z dużą ilością owoców i...

Odsłon: 45

60 min
1

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

23
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

312
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

10
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25