Jogurt z malinami

Jak unikać nieprzemyślanego jedzenia na mieście? Wystarczy zaplanować wcześniej swoje posiłki i przygotowywać je w domu przed wyjściem do pracy lub na uczelnię.

Fot. materiały prasowe

Nie musisz również martwić się transportem - szczelne pojemniki zdadzą tutaj egzamin. W roli szybkiej śniadaniowej przekąski doskonale sprawdzi się jogurt z malinami i MIXEM BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO. To prosty
i pożywny sposób na uzupełnienie energii na dalszą część dnia.

Składniki (2 porcje)
• 500 g jogurtu naturalnego
• 150 g malin (mrożonych lub świeżych)
• 1/2 op. MIXU BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO
• 1-2 łyżki miodu (lub innego słodzika

Wykonanie
1. Odłóż 6 malin, a resztę zmiksuj z jogurtem i słodzikiem.
2. Przelej porcje jogurtu do dwóch misek, dodaj do nich MIX BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO oraz pozostałą część malin.
3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Wędliny Schab gyros

Schab gyros to pyszne i mocno aromatyczne mięso, które świetnie sprawdzi się...

Odsłon: 955

60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Zielono mi, czyli szpinak do makaronu. Te dania smakują nawet niejadkom

Szpinak to bardzo zdrowy produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Nie ulega jednak wątpliwości, że zawiera on mnóstwo cennych substancji. Ja...

4
Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

6