Grill - temat specjalny

Już dziś nowy sezon „Hell’s Kitchen”! Poznajcie uczestników

W najbardziej ognistej kuchni w Polsce znów będzie się działo! Czas na 8. edycję emocjonującego kulinarnego show „Hell’s Kitchen” - premiera już 1 marca o godz. 21:00. Poznajcie nowego sous chefa i 14. uczestników oraz znakomitych gości specjalnych. Sprawdźcie, kto wygra walkę o prestiżowy tytuł, 100 tysięcy złotych i staż w restauracji Mateusza Gesslera.

Nowy sezon Hell’s Kitchen | Fot. materiały prasowe/Polsat

Czas na kolejną odsłonę emocjonującego kulinarnego show „Hell’s Kitchen”! Mateusz Gessler już dziś o 21:00 otworzy najbardziej ognistą kuchnię w Polsce! W tym sezonie do drużyny sous chefów dołącza argentyński mistrz kuchni, specjalista od mięs i owoców morza - Martin Gimenez Castro. Drugim sous chefem będzie dobrze już znany z poprzedniej edycji Robert Kondziela - najlepszy nauczyciel wśród szefów kuchni, od 20 lat u boku Mateusza Gesslera.

W programie - jak zawsze - specjalne zadania dla uczestników, nagrody dla zwycięzców i zadania dla przegranych, wymagające serwisy oraz plejada znakomitych gości specjalnych: m.in. Szymon Marciniak. Karolina Bojar, Alon Than, Natalia Janoszek, Piotr Galiński, Maciej Nowak, Rafał Pacześ i Sylwia Stachyra - uczestniczka TOP CHEF World All-Stars.

Mateusz Gessler - szef kuchni Hell's Kitchen | Fot. materiały prasowe/Polsat

W tym sezonie do restauracji trafi 14 kandydatów, ale nie wszystkich poznamy od razu. Pasjonaci gotowania rozpoczynają przygodę, którą zapamiętają do końca życia. Kim są uczestnicy 8. edycji kulinarnego show Polsatu? Poznajcie ich! Podjęli wyzwanie i stanęli do rywalizacji o prestiżowy tytuł, 100 tysięcy złotych i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera.

Uczestnicy 8 edycji Hell's Kitchen | Fot. materiały prasowe / Polsat

Uczestnicy 8. edycji Hell's Kitchen

DOMINIKA BLASZKIEWICZ

Dominika Blaszkiewicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 30 lat

Miejsce zamieszkania: Warszawa

Prywatnie troskliwa mama i narzeczona, zawodowo sushi master. Pracoholiczka, w kuchni mały terrorysta, twarda babka, która potrafi krzyknąć i tupnąć nogą. Nie lubi się o nic prosić, woli pokazać, na co ją stać, niż mówić o sobie w superlatywach. Zawsze jest sobą i nikogo nie udaje. Jej doświadczenie kulinarne jest głównie związane z kuchnią japońską.

JÓZEK  BOLACH

Józek Bolach | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 28 lat

Miejsce zamieszkania: Poznań

Skończył szkołę średnią na kierunku technik architektury krajobrazu. Uwielbia gotować w domu dla bliskich. To sprawia mu wielką frajdę. Marzy, by napisać własną książkę, która ułatwi gotowanie innym. Cały czas stara się rozwijać i poszerzać swoją wiedzę - nie tylko o gotowaniu, ale również o kosmosie. U drugiego człowieka najbardziej ceni dobro oraz doświadczenie życiowe. Pasją gotowania zaraziła go mama, która kiedyś sama pracowała jako szef kuchni.

OLIWIA AUGUSTYN

Oliwia Augustyn | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 24 lata

Miejsca zamieszkania: Stargard

Chce w końcu zrobić coś dla siebie, znaleźć cel, narzucić sobie dyscyplinę i pokonać własne słabości. Jej oczkiem w głowie jest trzyletni syn, przez co do tej pory swoje marzenia odkładała na później. Teraz czuje, że może pozwolić sobie na realizacje swoich planów. Liczy, że udział w programie pokaże jej, czy nadaje się do pracy w kuchni. Jest osobą bardzo uczuciową, wrażliwą i empatyczną. 

PIOTR WOJCIESZAK

Piotr Wojcieszak | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 33 lata

Miejsca zamieszkania: Kraków

Obecnie pracuje jako manager restauracji w Krakowie. W gastronomii ma 15-letnie doświadczenie, na każdym stanowisku. Lubi spędzać czas z przyjaciółmi. Mówi o sobie, że jest „urodzonym liderem". Kiedy wchodzi w nowe środowisko, wszyscy zaczynają go słuchać. Ciekawe, czy tak samo będzie w piekielnej kuchni. Wygraną w programie chciałby przeznaczyć na rozwijanie swoich umiejętności.

EDYTA NIEWIADOMSKA

Edyta Niewiadomska | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 31 lat

Miejsca zamieszkania: Słupsk

Żywiołowa mama dwójki chłopców. Gra na gitarze, kręcą ją bunkry i militaria. Wyzwania ją motywują, lubi sobie wysoko stawiać poprzeczkę. Ambitna, chce wygrać i wyjść silniejsza z programu. Z drugiej strony czasem wykazuje brak wiary w siebie, czeka, aż ktoś w końcu powie: "Edźka jesteś w tym dobra!". Najlepiej odnajduje się w kuchni włoskiej.

DAWID GRZYBOWSKI

Dawid Grzybowski | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 24 lata

Miejsca zamieszkania: Bielsko-Biała

Dawid obecnie pracuje w restauracji, w której tworzył kartę dań od podstaw. W gastronomii lubi nowe rozwiązania i nieoczywiste połączenia składników. W pracy stara się być „pilnym uczniem". Chłonie wiedzę jak gąbka i ma wszystko pod kontrolą. 

LAURA SIDOR

Laura Sidor | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 29 lat

Miejsca zamieszkania: Starachowice

Jej motto to „co ma być, to będzie". Jej życie to jeden wielki spontan, co potwierdza to, że zjechała kawał Europy. Ma na koncie mnóstwo przygód podczas podróży stopem, kocha wziąć plecak i ruszyć w siną dal. Lubi siebie, ma duży dystans do swojej osoby, poczucie humoru i patrzy na świat z przymrużeniem oka.

BARTEK GODZISZ

Bartek Godzisz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 22 lata

Miejsca zamieszkania: Rzeszów/Zamość

Jako 18-latek wyjechał do Anglii, gdzie pracował przy pakowaniu cateringu. Aktualnie pracuje na uczelni, gdzie pomaga innym studentom w sprawach organizacyjnych. Uwielbia podróżować i poznawać kuchnie innych krajów. Marzy o własnym foodtrucku w rodzinnym mieście. Bartek uwielbia kontakt z drugim człowiekiem i nie ma dla niego problemu, którego nie da się rozwiązać.

DOMINIKA GLEGOŁA

Dominika Glegoła | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 27 lata

Miejsca zamieszkania: Warszawa

Odważna i zmotywowana. Przy tym osoba z ogromną wrażliwością, która mocno przeżywa niepowodzenia. Perfekcjonistka, uparcie dąży do celu, jednak w atmosferze zdrowej rywalizacji i uważności na innych. Mama dwuletniego wyczekanego szczęścia - Michaliny, która razem z tatą mocno jej kibicuje! Jak pisze na swoim Instagramie - kuchnia jest dla niej sztuką - zobaczymy czy przygoda w piekielnej kuchni zakończy się dla niej owacją na stojąco.

WITEK MONDRY

Witek Mondry | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 27 lata

Miejsca zamieszkania: Poręba Wielka

Ukończył szkołę gastronomiczną w Krakowie. Pasją Witka jest gra na pianinie. Uważa, że muzyka jest przyprawą, która może ulepszyć niejedną potrawę. Marzy o podróży do Japonii, by móc rozwijać swoje kulinarne umiejętności. W kontaktach z innymi stawia na otwartość oraz odwagę. Smykałkę do gotowania odziedziczył po tacie kucharzu.

LIDIA SZUMNIAK

Lidia Szumniak | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 24 lata

Miejsca zamieszkania: Poznań

Dusza towarzystwa, która musi mieć wszystko zaplanowane i poukładane. Lubi być dobrze przygotowana i we wszystkim najlepsza. Zawsze wszystkim pomaga i doradza, przez co w szkole wołali na nią „ciotka”. Obecnie stara się bardziej wyluzować i nie ulegać emocjom, ale różnie z tym bywa... Z reguły bardzo pogodna, ale nie boi się mówić otwarcie tego, co myśli.

MARTYNA CIEPLAK

Martyna Cieplak | Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiek: 40 lat

Miejsca zamieszkania: Katowice

Kobieta torpeda, energetyczna optymistka i perfekcjonistka. Twardo stąpająca po ziemi i bardzo zaradna. Ciężkiej pracy się nie boi. Przy tym życzliwa, bezkonfliktowa, nie lubi „kwasów, wazelin”, woli dostać w twarz, niż spijać sobie z dzióbków na siłę. Ma kurs trenera personalnego i dietetyka. Zwolenniczka codziennej afirmacji - ciekawe, czy ta praktyka pomoże jej uporządkować gamę emocji, jaką przyniesie jej codzienna praca w piekielnej kuchni.

Nowy sezon „Hell’s Kitchen” od 1 marca w każdą środę o godz. 21:00 na antenie Telewizji POLSAT!

Źródło: materiały prasowe/Polsat

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
8
30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

1
Informacje Grillowanie może być zdrowe. Oto kilka pomysłów na wyjątkowe przysmaki z rusztu

My, Polacy, uwielbiamy grillować. Pierwsze ciepłe dni zachęcają do wyciągnięcia sprzętu z piwnic i garaży. W końcu to doskonała okazja, by spędzić...

0
Quizy Gdzie ukryto szparagi? Zagadka na spostrzegawczość

Wielu Polakom maj kojarzy się z rozpoczęciem sezonu grillowego. W tym roku szczególną popularnością na wiosnę cieszą się też szparagi. Postanowiliś...

1
Informacje Zrób chleb z siemienia lnianego. Ma niską zawartość węglowodanów i nie potrzebuje drożdży

Siemię lniane robi prawdziwą furorę wśród osób, które dbają o zdrowe odżywianie. Dodawane jest do zdrowych koktajli, musli, czy owsianek, można tak...

1