Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

W dzisiejszym, trzecim odcinku Top Chef ciśnienie w kuchni będzie bardzo wysokie! Na początek za sprawą mocnego składu jury.


Danie z kotletem schabowym w roli głównej oceni śmietanka polskich zawodników MMA: Pudziankowski, Waluś, Materla i Moks. To będzie jednak tylko rozgrzewka przed najważniejszą walką wieczoru!



Mariusz Pudzianowski - od 6 lat zawodnik MMA, siejący postrach u rywali i zachwyt u płci pięknej.
- Preferuję polską kuchnię. Na pewno na coś mizernego nie kupią mnie!


Kamil Waluś - zawodnik KSW w wadzie ciężkiej, większość walk wygrywał przez nokaut.
- To jest moje ulubione danie i na pewno je surowo ocenię!


Michał Materla - współczesny gladiator, jest aktualnym międzynarodowym Mistrzem Federacji KSW w kategorii średniej. 22 marca odbędzie się kolejna gala KSW26! W hali Torwar, w Warszawie, Michał Materla po raz trzeci zmierzy się z Jayem Silvą, a stawką tego pojedynku będzie pas Międzynarodowego Mistrza Federacji KSW, którego posiadaczem jest Materla.
- Ilość i jakość kalorii jest bardzo ważna. Nie możemy jeść za tłusto!


Rafał Moks - polski zawodnik mieszanych sztuk walki, były mistrz rosyjskiej organizacji M-1.
- Nie będę wymagający, żeby był smaczny ten kotlet!


Druzgocąca ocena dań tej konkurencji z pewnością na długo pozostanie w pamięci kucharzy aspirujących o tytuł drugiego polskiego Top Chefa!



Tematem przewodnim głównej rundy będzie polska kuchnia regionalna. Szef Wojciech Modest Amaro wkroczy do akcji! On jako jedyny w Polsce zdobył i utrzymał na 2014 rok gwiazdkę Michelin. To najcenniejsze dla kucharza wyróżnienie otrzymał, między innymi dzięki szacunkowi do tradycji polskiej kuchni. 12 uczestników stanie do walki z 12 regionalnymi potrawami! Czy kucharze aspirujący o tytuł drugiego polskiego Top Chefa sprostają wyzwaniom? Szef Amaro nie da im taryfy ulgowej!- Forszmak lubelski - Wygląda to koszmarnie!

- Farszynki - Breja! Masz immunitet? Starasz się coś zawalczyć? Będę musił zmienić po raz kolejny w tym programie reguły gry i możesz ten immunitet wywalić do kosza!

- Klopsiki do flaczków warszawskich - Wyżłopane tłuszczem!

- Parzybroda świętokrzyska - Nuda!

- Kartacze - Kartacze czy partacze, o co tu chodzi?

- Proziaki - Sflaczałe "g"!

- Szablok ze śliwkami - Trzecia łyżka zabija i nie chcę następnej!



Kto i jakie dania będzie przyrządzał? Kogo Amaro zmiażdży, a kogo pochwali? Przekonamy się już dzisiaj! 3. odcinek "TOP CHEF", godzina 20:35, w Telewizji POLSAT.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
38
Desery Babka cytrynowa

Moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka...

Odsłon: 696386

60 min
1166
Ciasta Babka piaskowa - cytrynowa

Przepis na tę babkę pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Babka jest pyszna...

Odsłon: 1323

30 min
4
30 min
2
Ciasta Babka marchewkowa korzenna

Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna. Dodamy do niej odro...

Odsłon: 176

30 min
2
Zupy Barszcz biały z kiełbasą

Czym różni się wielkanocny barszcz biały z kiełbasą i jajkami od żurku z taki...

Odsłon: 7124

30 min
10