Koszmar! Breja! Już dzisiaj w "TOP CHEF" Amaro zmiażdży kucharzy!

W dzisiejszym, trzecim odcinku Top Chef ciśnienie w kuchni będzie bardzo wysokie! Na początek za sprawą mocnego składu jury.


Danie z kotletem schabowym w roli głównej oceni śmietanka polskich zawodników MMA: Pudziankowski, Waluś, Materla i Moks. To będzie jednak tylko rozgrzewka przed najważniejszą walką wieczoru!



Mariusz Pudzianowski - od 6 lat zawodnik MMA, siejący postrach u rywali i zachwyt u płci pięknej.
- Preferuję polską kuchnię. Na pewno na coś mizernego nie kupią mnie!


Kamil Waluś - zawodnik KSW w wadzie ciężkiej, większość walk wygrywał przez nokaut.
- To jest moje ulubione danie i na pewno je surowo ocenię!


Michał Materla - współczesny gladiator, jest aktualnym międzynarodowym Mistrzem Federacji KSW w kategorii średniej. 22 marca odbędzie się kolejna gala KSW26! W hali Torwar, w Warszawie, Michał Materla po raz trzeci zmierzy się z Jayem Silvą, a stawką tego pojedynku będzie pas Międzynarodowego Mistrza Federacji KSW, którego posiadaczem jest Materla.
- Ilość i jakość kalorii jest bardzo ważna. Nie możemy jeść za tłusto!


Rafał Moks - polski zawodnik mieszanych sztuk walki, były mistrz rosyjskiej organizacji M-1.
- Nie będę wymagający, żeby był smaczny ten kotlet!


Druzgocąca ocena dań tej konkurencji z pewnością na długo pozostanie w pamięci kucharzy aspirujących o tytuł drugiego polskiego Top Chefa!



Tematem przewodnim głównej rundy będzie polska kuchnia regionalna. Szef Wojciech Modest Amaro wkroczy do akcji! On jako jedyny w Polsce zdobył i utrzymał na 2014 rok gwiazdkę Michelin. To najcenniejsze dla kucharza wyróżnienie otrzymał, między innymi dzięki szacunkowi do tradycji polskiej kuchni. 12 uczestników stanie do walki z 12 regionalnymi potrawami! Czy kucharze aspirujący o tytuł drugiego polskiego Top Chefa sprostają wyzwaniom? Szef Amaro nie da im taryfy ulgowej!- Forszmak lubelski - Wygląda to koszmarnie!

- Farszynki - Breja! Masz immunitet? Starasz się coś zawalczyć? Będę musił zmienić po raz kolejny w tym programie reguły gry i możesz ten immunitet wywalić do kosza!

- Klopsiki do flaczków warszawskich - Wyżłopane tłuszczem!

- Parzybroda świętokrzyska - Nuda!

- Kartacze - Kartacze czy partacze, o co tu chodzi?

- Proziaki - Sflaczałe "g"!

- Szablok ze śliwkami - Trzecia łyżka zabija i nie chcę następnej!



Kto i jakie dania będzie przyrządzał? Kogo Amaro zmiażdży, a kogo pochwali? Przekonamy się już dzisiaj! 3. odcinek "TOP CHEF", godzina 20:35, w Telewizji POLSAT.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety mielone

Szybki , prosty i smaczny obiad , jakim są kotlety mielone . Myślę że jest to...

Odsłon: 302

30 min
7
15 min
21

Przepis dnia

Śniadania Racuchy z borówką

Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do t...

Odsłon: 455

60 min
6
15 min
8

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0