Najlepsze przepisy na ogórki

Sponsorowane

Lodówka na napoje – 5 lokali gastronomicznych w których jest niezbędna. Sprawdź!

Prowadzisz dużą restaurację ze sporym barem? Masz małe bistro? Otwierasz niewielki lokal typu fast food? A może jestem właścicielem baru lub pubu? Bez względu na to, który z tych lokali prowadzisz, każdy zyska na tym, gdy wyposażysz go w lodówkę na napoje. Lodówki barowe przydają się w niemal każdym punkcie gastronomicznym. W tym artykule opowiadamy, dlaczego są potrzebne w konkretnych miejscach i jakie korzyści przynoszą właścicielom. Przekonaj się!

1. Lodówka na napoje w dużej restauracji

W dużych restauracjach z obszernymi barami lodówka na napoje to nie tylko udogodnienie, ale często konieczność. Bez niej szybkie serwowanie chłodnych napojów po prostu nie byłoby możliwe. To ma ogromne znaczenie nie tylko podczas miesięcy letnich i wiosennych, gdy upał na zewnątrz zachęca wielu gości do raczenia się chłodnymi napojami. Wiele osób preferuje tego typu napoje przez cały rok. Chłodne napoje wyeksponowane w lodówce (przeróżne modele znajdziesz pod tym adresem: https://www.gastropuls.pl/chlodziarki-i-lodowki-barowe) są również ważnym elementem dobrej prezentacji baru w restauracji i wpływają pozytywnie na jej odbiór przez klientów, którzy oczekują szybkiej i profesjonalnej obsługi.

Lodówka na napoje w dużym barze pozwala na lepsze organizowanie pracy zespołu i przestrzeni roboczej wokół baru. Segregacja napojów według ich rodzaju sprawia, że barman czy barmanka nie muszą szukać dłużej niż to konieczne ulubionego napoju gościa restauracji. To dodatkowo podnosi satysfakcję z przebywania w barze twojej restauracji i ułatwia twoim pracownikom życie!

2. Małe bistro w centrum miasta

Małe bistro, szczególnie to zlokalizowane w centrum miasta, często przyciągają szerokie grono klientów, od turystów po lokalnych mieszkańców. Jego ograniczona powierzchnia wymusza na tobie różne ustępstwa. Każdy centymetr przestrzeni jest na wagę złota.

Mała lodówka barowa pozwala przechowywać odpowiednią ilość napojów, która wystarczy, aby zaspokoić potrzeby twoich gości. Nie zajmie jednocześnie dużo miejsca i nie ograniczy mobilności twoich pracowników lub twojej we wnętrzu lokalu.

Pamiętaj także o kwestiach estetycznych. Gdy dobrze dobierzesz lodówkę barową do wystroju swojego bistro, wtedy z pewnością uprzyjemnisz chwile w nim spędzone swoim gościom. Człowiek je i pije również oczami, więc zadbanie o aspekt estetyczny tego urządzenia ma często całkiem spore znaczenie.

3. Fast food przy ruchliwej ulicy

Lokale typu fast food, zwłaszcza te usytuowane przy ruchliwych ulicach, muszą radzić sobie z dużą ilością klientów, którzy każdego dnia przychodzą do punktu po szybki posiłek. Często trudno sobie wyobrazić fast food bez dobrze zaopatrzonej lodówki na napoje. Nie tylko jako punkt gastronomiczny, ale także fast food jako rodzaj posiłku, do którego wielu gości lubi dobrać sobie swój ulubiony napój.

Lodówka na napoje, w którym chłodzi się każdy ich rodzaj, to świetna zachęta dla wielu gości, by odwiedzili cię nie raz, ale przychodzili regularnie. Dobry, schłodzony napój musi więc być stałym elementem asortymentu. Często goście zamawiają ostro doprawione potrawy, które chcą popić zimnym napojem, by nieco złagodzić ich intensywność.

Lodówka na napoje / materiały promocyjne

4. Bar dla miłośników określonego gatunku muzyki

W barach dla fanów rocka, muzyki alternatywnej czy jazzu, które często są miejscem spotkań miłośników danego gatunku muzyki, poezji czy innych form artystycznych, atmosfera jest równie ważna jak oferta. Lodówka na napoje w takim miejscu pełni funkcję nie tylko praktyczną, ale spełnia również wymiar estetyczny. Dzięki niej twój bar oferuje szeroki asortyment chłodnych napojów, które są na wyciągnięcie ręki zarówno dla gości, jak i obsługi, co jest kluczowe podczas wieczorów z występami na żywo, kiedy każda minuta przerwy w obsłudze może zaburzyć rytm imprezy.

Ustawienie ciekawej lodówki z napojami w widocznym miejscu zwiększa nie tylko komfort i satysfakcję gości, ale również efektywność obsługi. W szybkim tempie pracy barmana łatwo dostępne, chłodne napoje wpływają na płynność serwowania poszczególnych zamówień. Dzięki temu bar szybko zdobywa reputację miejsca, gdzie każdy szczegół został świetnie dopracowany, przyciąga więc nowych klientów i zachęca stałych bywalców do częstszych odwiedzin.

5. Pub z piwami kraftowymi

Zimne piwo określonego producenta jest czymś, o czym wielu miłośników i miłośniczek tych napojów wręcz marzy. Nie możesz o tym zapominać, bo w innym wypadku odstraszysz od siebie bardzo dużą część swoich potencjalnych i obecnych klientów.

Lodówka na napoje musi koniecznie znaleźć się w takim miejscu. Wtedy masz także możliwość ekspozycji najbardziej prestiżowych marek w widocznym miejscu – za przeszklonymi drzwiczkami pojemnej lodówki na napoje!

Teraz już wiesz, w których punktach gastronomicznych przydaje się tego rodzaju urządzenie. Ten artykuł wymienia zaledwie pięć miejsc, ale w prawie każdym lokalu serwującym posiłki i napoje lodówka tego typu sprawdzi się znakomicie!

Artykuł sponsorowany

Polecane artykuły

Informacje Obiady do słoika na wyjazd. Co zabrać na wakacje pod namiotem, biwak lub wycieczkę?

Ze względu na inflację i wzrost cen, coraz więcej Polaków odwołuje wakacje lub szuka niskobudżetowych rozwiązań. Jednym ze sposobów na zaoszczędzen...

24
Informacje Straszyły w PRL-u, a dziś są popularne. Kanapka z metką czy mortadelą?

Mięsne wyroby w PRL-u pozostawiały wiele do życzenia. Jednocześnie były rzadko dostępne, więc gdy już się pojawiały, każdy ich próbował. Czy pamięt...

9
Informacje Prawie bez kalorii, samo zdrowie. Domowe dżemy z zamiennikiem cukru

Alternatywy dla tradycyjnych, przesyconych przetworów stają się coraz bardziej popularne. Jedną z nich jest ksylitol - naturalny słodzik o niskiej...

12
Informacje Sanepid ostrzega: nie jedz tego mięsa. Wykryto w nim bakterie salmonelli i coli

Niebezpieczne bakterie znalazły się w partii tatara wołowego. Uruchomiono procedury usunięcia rzeczonych towarów ze sklepów. Główny Inspektorat Sa...

2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Bigos z cukinii z boczkiem

Sezon na cukinię w pełni, więc pora na smaczny, lekki bigos z cukinii. U mnie...

Odsłon: 8752

30 min
12
Desery Wiśniowy lodowiec

Ciasto/deser bez pieczenia. Z wykorzystaniem wiśni/pulpy wiśniowej, która z...

Odsłon: 406

30 min
13
Dodatki Groszek cukrowy

Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez sma...

Odsłon: 70

15 min
2
30 min
5
Sałatki sałatka brokułowa z jajkiem

Łatwa,szybka sałatka z gotowanego brokuła i jajek na twardo, w sam raz na let...

Odsłon: 154

30 min
4