Najlepsze przepisy na ogórki

Mateusz Gessler otwiera restaurację Bergo w Szklarskiej Porębie

20 października w Hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie odbyła się Gala otwarcia Hotelu oraz Restauracji Bergo Mateusza Gesslera. Galę poprowadził Olivier Janiak, a gwiazdą wieczoru była Ania Wyszkoni z Trio.

Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Gala rozpoczęła się kolacją degustacyjną przygotowaną przez Mateusza Gesslera wspólnie z Szefem Kuchni Andrzejem Sawką oraz Robertem Kondziela. Wieczorną podróż kulinarną goście rozpoczęli od ceviche z troci fiordowej i pierogów z jagnięciną, a zachwycająca kaczka pieczona ze śliwkami podbiła podniebienia gości. 

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

W gali udział wzięło ponad 120 osób, a na długiej liście zaproszonych gości znalazły się osobowości medialne, artyści, przedstawiciele lokalnych władz oraz mediów, m.in.:, Agnieszka Dygant, Joanna Jabłczyńska, Natalia Janoszek, Beata Sadowska, Agnieszka Litwin, Małgorzata Pieńkowska, Rafał Jonkisz, Żabson, Blowek, Kapcer Błoński, Kuba Szmajkowski, Łukasz Kędzior, Tomasz Kin, uczestnicy programu Hells Kitchen - Piekielna kuchnia (Julia Oleś, Anna Anklewicz, Hubert Jabłoński) oraz wiele innych znakomitych osób.

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Zadbaliśmy o każdy najmniejszy detal wydarzenia, aby zaproszeni goście mogli rozgościć się w naszym hotelu, poczuć jego klimat i doświadczyć wyjątkowej gościnności” – mówi Daniel Kasieczka, Dyrektor Generalny Hotelu Mercure.

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie otworzył się 15 czerwca tego roku, posiada 140 luksusowych pokoi i apartamentów, strefę Spa & Wellness z siłownią, basenem, saunami oraz całorocznym i podgrzewanym jacuzzi zewnętrznym z widokiem na otaczającą naturę. Jego wyjątkowe położenie w otulinie lasu oraz jedyne 600 metrów od stacji narciarskiej, powoduje, że jest to idealne miejsce dla narciarzy i osób ceniących aktywy wypoczynek przez cały rok. Pierwsza restauracja Mateusza Gesslera zlokalizowana poza granicami Warszawy zachwyca szykownym wnętrzem i wyjątkową atmosferą. Unikalne menu inspirowane regionalnymi tradycjami na nowo odkrywa historię kulinarną regionu. 

Restauracja Bergo Szklarska Porębka
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
9
30 min
11
Napoje Dalgona coffe w 5 minut

Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...

Odsłon: 120

15 min
7
Dania główne Młoda kapusta

młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...

Odsłon: 214

15 min
2
Ciasta Ciasto daktylowe z czekoladą

Co zrobić z daktylami? Odpowiedzią na to pytanie jest przepis na pyszne i meg...

Odsłon: 101

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

0
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

4