Najlepsze ciasta na lato - przepisy

20 października w Hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie odbyła się Gala otwarcia Hotelu oraz Restauracji Bergo Mateusza Gesslera. Galę poprowadził Olivier Janiak, a gwiazdą wieczoru była Ania Wyszkoni z Trio.

Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Gala rozpoczęła się kolacją degustacyjną przygotowaną przez Mateusza Gesslera wspólnie z Szefem Kuchni Andrzejem Sawką oraz Robertem Kondziela. Wieczorną podróż kulinarną goście rozpoczęli od ceviche z troci fiordowej i pierogów z jagnięciną, a zachwycająca kaczka pieczona ze śliwkami podbiła podniebienia gości. 

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

W gali udział wzięło ponad 120 osób, a na długiej liście zaproszonych gości znalazły się osobowości medialne, artyści, przedstawiciele lokalnych władz oraz mediów, m.in.:, Agnieszka Dygant, Joanna Jabłczyńska, Natalia Janoszek, Beata Sadowska, Agnieszka Litwin, Małgorzata Pieńkowska, Rafał Jonkisz, Żabson, Blowek, Kapcer Błoński, Kuba Szmajkowski, Łukasz Kędzior, Tomasz Kin, uczestnicy programu Hells Kitchen - Piekielna kuchnia (Julia Oleś, Anna Anklewicz, Hubert Jabłoński) oraz wiele innych znakomitych osób.

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Zadbaliśmy o każdy najmniejszy detal wydarzenia, aby zaproszeni goście mogli rozgościć się w naszym hotelu, poczuć jego klimat i doświadczyć wyjątkowej gościnności” – mówi Daniel Kasieczka, Dyrektor Generalny Hotelu Mercure.

Restauracja Bergo Szklarska Poręba
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie otworzył się 15 czerwca tego roku, posiada 140 luksusowych pokoi i apartamentów, strefę Spa & Wellness z siłownią, basenem, saunami oraz całorocznym i podgrzewanym jacuzzi zewnętrznym z widokiem na otaczającą naturę. Jego wyjątkowe położenie w otulinie lasu oraz jedyne 600 metrów od stacji narciarskiej, powoduje, że jest to idealne miejsce dla narciarzy i osób ceniących aktywy wypoczynek przez cały rok. Pierwsza restauracja Mateusza Gesslera zlokalizowana poza granicami Warszawy zachwyca szykownym wnętrzem i wyjątkową atmosferą. Unikalne menu inspirowane regionalnymi tradycjami na nowo odkrywa historię kulinarną regionu. 

Restauracja Bergo Szklarska Porębka
Restauracja Bergo Szklarska Poręba / Fot. Piętka Mieszko/AKPA

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
43
Dania główne Szybki bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...

Odsłon: 14607

15 min
29
Desery Deser czekoladowo-bananowy

Ten deser czekoladowo bananowy to wyjątkowa propozycja dla wszystkich miłośni...

Odsłon: 18692

30 min
12
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 8216

60 min
19