Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody.

Ciasto
250 g mąki pszennej
220 g cukru
250 g masła
2 łyżki mleka
½ łyżeczki soli

Dodatki
½ szklanki solonych orzeszków arachidowych
3 łyżki amaretto
½ szklanki pokruszonych krakersów
3 tabliczki białej czekolady
40 borówek
30 listków bazylii

Ciasto
Mąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodatki
Do schłodzonego ciasta dodać posiekane orzeszki arachidowe, amaretto, pokruszone krakersy i tabliczkę rozpuszczonej czekolady. Ulepić kulki, a w środku każdej z nich ukryć borówkę. Oblać rozpuszczoną czekoladą, udekorować listkiem bazylii i borówkami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3
30 min
12
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 5265

60 min
14
Dania główne Tatar z wędzonej ryby z "kawiorem" z ogórka

Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...

Odsłon: 297

15 min
28