Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody.

Ciasto
250 g mąki pszennej
220 g cukru
250 g masła
2 łyżki mleka
½ łyżeczki soli

Dodatki
½ szklanki solonych orzeszków arachidowych
3 łyżki amaretto
½ szklanki pokruszonych krakersów
3 tabliczki białej czekolady
40 borówek
30 listków bazylii

Ciasto
Mąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodatki
Do schłodzonego ciasta dodać posiekane orzeszki arachidowe, amaretto, pokruszone krakersy i tabliczkę rozpuszczonej czekolady. Ulepić kulki, a w środku każdej z nich ukryć borówkę. Oblać rozpuszczoną czekoladą, udekorować listkiem bazylii i borówkami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Babka cytrynowa

Moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka...

Odsłon: 561154

60 min
961
30 min
3
Dodatki Sos tatarski

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...

Odsłon: 315

60 min
3
15 min
6