Fot. 123RF.COM/PICSEL
Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Warzywa przyrządzone z ich pomocą sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do obiadu czy sałatki. Sosy świetnie smakują z warzywami świeżymi oraz mrożonymi. Będą one niezwykle aromatyczne i nabiorą wyrazistego charakteru. Tak przyrządzone mogą skusić tych, którzy do tej pory patrzyli na warzywa sceptycznie, w tym nasze pociechy. Brokuły, kalafior, szpinak, marchewka z groszkiem - warzywa na talerzu jeszcze nigdy nie były tak smaczne!
Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr z czosnkiem, cebulą, tymiankiem, kurkumą oraz gałką muszkatołową nada warzywom głęboki wyrazisty smak. Sos czosnkowo-serowy do szpinaku Knorr przyda się wszystkim tym, którzy wciąż szukają sposobu na odpowiednie przyprawienie tego „trudnego", ale jakże pysznego warzywa. Wystarczy zeszklić cebulę, zmieszać sos ze śmietaną i wszystko dodać do szpinaku. Natomiast warzywa takie jak marchewka, fasolka szparagowa, cukinia czy kalafior będą smakować najlepiej podane z Sosem ziołowo-maślanym do mieszanki warzyw Knorr. Na koniec czas na klasykę - marchewkę z groszkiem. Nikt nie lubi, gdy jest mdła i bez wyrazu. Bez najmniejszego problemu zaradzi temu Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr, który przyrządzamy z masłem.
Sosy do warzyw na ciepło Knorr zrewolucjonizowały sposób przyrządzania warzyw - tytuł „Produkt Roku 2014" jest na to dowodem. Wyróżnienie zostało przyznane na podstawie badania przeprowadzonego przez instytut badawczy Ipsos. 5000 polskich konsumentów wzięło udział w wywiadzie internetowym, wskazując najlepsze i najbardziej innowacyjne nowości rynkowe w branży FMCG.
Poniżej dwa przepisy na pyszne warzywa na ciepło:
Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie „trzy sery"
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 450 g kalafiora i brokułu (świeży bądź mrożony),
- 1 opakowanie serowo-kremowego Sosu do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora Knorr,
- 100 ml śmietany 18%,
- 120 g sera żółtego,
- 80 g niebieskiego sera pleśniowego,
- połowa sera camembert,
- pół pęczka natki pietruszki.
Przygotowanie:
1. Podzielone na różyczki świeże warzywa gotuj do miękkości. Mrożone warzywa gotuj tuż po otwarciu opakowania.
2. Śmietankę połącz z sosem Knorr i dobrze wymieszaj, dzięki czemu powstanie doskonały w smaku sos do warzyw.
3. Zetrzyj ser żółty, pozostałe sery pokrój na kawałki i dodaj do sosu.
4. Odcedź warzywa i je również dodaj do sosu. Wszystko precyzyjnie wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią danie.
Rada: Oprócz wymienionych serów do potrawy możesz dodać także trochę parmezanu.
Naleśniki ze szpinakiem
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego,
- 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,
- 100 g suszonych pomidorów,
- 1 średnia cebula,
- 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,
- 8 gotowych naleśników,
- 300 ml śmietany 22%,
- 3 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.
2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.
3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody - w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki
4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.
Informacja prasowa