Smakowite nowości z kurczaka od FRoSTY

FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy.

Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych pudełkach znajdziemy trzy nowe, ciekawe produkty.

 

Fingersy to 8 panierowanych paluszków z fileta kurczaka w wyjątkowej, kukurydzianej panierce. W opakowaniu znajduje się również wygodna saszetka z sosem pomidorowym. Wystarczy upiec paluszki w piekarniku i smaczna przekąska dla całej rodziny gotowa. Przygotowanie dania zajmie jedynie 12 minut. Fingersy mają łagodny smak, chrupiącą panierkę, dlatego będą doskonałe także dla najmłodszych wielbicieli kurczaka. Zgodnie z ideą FRoSTY 100% naturalnego smaku!, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), tłuszczów utwardzonych, modyfikowanej skrobi, barwników ani aromatów.

 

 

 

Na szybki obiad doskonale sprawdzą się 200 g, soczyste filety z najlepszej jakości mięsa kurczaka z sosem w chrupiącej panierce. Chicken de lux dostępne są w dwóch wariantach do wyboru w zależności od preferencji smakowych. Filety panierowane zapieczone z sosem Pesto na bazie świeżej bazylii będą gratką dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej. Osoby poszukujące bardziej zdecydowanych smaków mogą sięgnąć po filety panierowane z sosem przygotowanym na bazie dzikiego czosnku. Oba warianty Chicken de lux to doskonałe rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zależy nam na smacznym i naturalnym posiłku - upieczenie filetów w piekarniku bez tłuszczu zajmie 20 minut.

 

Nowości FRoSTY z kurczaka dostępne są od września br. Fingersy znajdziemy w sklepowej zamrażarce w cenie ok. 8,99 zł, Chicken de lux z sosem pesto lub czosnkowym w cenie 6,99 zł.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa pieczarkowo ogórkowa ze schabem

Pyszne warzywa ogrodowe korzeniowe, łagodne w smaku pieczarki, odrobina kwask...

Odsłon: 28

30 min
1
60 min
9
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Nadziewane ziemniaczki z grilla

Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...

Odsłon: 67

60 min
2
>60 min
19
Dania główne Wątróbka po wiejsku

Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...

Odsłon: 921

30 min
7

Polecane artykuły

Ewa gotuje 452. odcinek programu Ewa Gotuje

W sobotę 14 maja Ewa Wachowicz zaproponowała widzom przepis na pyszne zapiekanki na bagietce. Następnie zdradziła recepturę na wiosenną zupę kalafi...

0
Ewa gotuje Ewa Wachowicz przypomina przepisy z dawnych lat

W natłoku nowości łatwo zapomnieć o starych i sprawdzonych recepturach, które kiedyś stanowiły podstawę naszego menu. Ewa Wachowicz, w najnowszym o...

2
Informacje Upiecz tort dla Mamy!

Dzień Matki zbliża się wielkimi krokami i to już 26 maja! Warto pomyśleć o wyjątkowym prezencie, który wyczaruje uśmiech na twarzy rodzicielki. Spr...

0
Informacje Rabarbar - owoc czy warzywo? Odpowiedź nie jest oczywista

Wiosna się rozpoczęła, a wraz z nią - długo wyczekiwany sezon na nowalijki, które warto włączyć do swojego codziennego jadłospisu. Jedną z nich jes...

3