Ślązacy doskonale wiedzą, kim jest sztygar - to jeden z kierowników w kopalni, zajmujący się dozorem. Choć nazwa schabu nawiązuje do tego stanowiska, można się jedynie domyślać, z jakiego powodu. Sztygar powinien przychodzić najedzony i pełen sił do pracy, dlatego schab po sztygarsku wypełniony wyjątkowo śląskimi smakami idealnie pasuje jako danie główne. Wypróbujcie przepis i podajecie z modro kapusta!

Polecane artykuły

Kawa to napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie poranków. Filiżanka małej czarnej dodaje energii, poprawia koncentrację i przyspiesza meta...

Cukinia to jedno z najbardziej wartościowych i uniwersalnych warzyw w naszej w kuchni. Jest ona lekka, zdrowa i niezwykle smaczna. Szukasz ciekawyc...

Pomidory to jedne z najpopularniejszych warzyw sezonowych, którymi można cieszyć się również w okresie zimowym – wystarczy przyrządzić z nich przet...

Kuchnia potrafi przenosić nas w różne zakątki świata, a czasem nawet zaskoczyć pochodzeniem dobrze znanych smakołyków. Ten prowansalski specjał to...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25370

Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2015

