Sprawdź zalety, a ją pokochasz – poznaj nowoczesne funkcje mikrofalówki

Podgrzewanie, grillowanie, pieczenie, rozmrażanie… to najważniejsze funkcje mikrofalówek, które w wielu sytuacjach pomogą zaoszczędzić wiele czasu i przygotowywać pyszne, pełnowartościowe posiłki. Dlaczego jeszcze warto kupić kuchenkę mikrofalową? Jakie potrawy możemy w niej przygotowywać?

Najważniejsze funkcje kuchenek mikrofalowych

Mikrofalówka to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kuchenek, która pozwoli jeszcze szybciej przygotować lub podgrzać ulubione dania. Podstawowymi funkcjami kuchenek mikrofalowych są podgrzewanie i rozmrażanie potraw. Jednak nowoczesne sprzęty potrafią znacznie więcej. Przykładowo Toshiba wprowadziła na rynek innowacyjne kuchenki mikrofalowe, które posiadają nawet 11 poziomów mocy i 10 różnych programów ułatwiających szybkie przygotowanie różnych rodzajów dań. Chrupiące zapiekanki, przyrumienione skrzydełka kurczaka czy kiełbaski nie muszą być szykowane wyłącznie na patelni lub w piekarniku, który potrzebuje trochę czasu na rozgrzanie. Dzięki mikrofalówce uzyskamy taki sam efekt w ekspresowym tempie!

Oprócz szeregu praktycznych funkcji warto zwrócić uwagę na parametry sprzętu. Przykładowo decydując się na zakup nowej mikrofalówki z funkcją grilla, najlepiej wybrać sprzęt o mocy minimalnej 700W. Ten parametr informuje o wydajności urządzenia - im większa moc mikrofalówki, tym potrawy szybciej będą gotowe. Wbrew pozorom kuchenki, które odznaczają się dużą mocą, nie pobierają więcej energii, jest wręcz przeciwnie - w dłuższej perspektywie generują oszczędności ze względu na szybki czas przygotowywania potraw.

 

Dlaczego warto wybrać nowoczesną mikrofalówkę?

Kuchenki mikrofalowe Toshiba pomogą przygotować różnorodne posiłki. Podgrzeją gotowe dania, upieką mięso i warzywa, zgrillują całego kurczaka, przyrumienią skrzydełka czy kiełbasę, zrobią zapiekanki z ciągnącym serem, a nawet upieką chleb!


Równie ważna jak wielofunkcyjność jest prosta obsługa kuchenki - sprzęty Toshiba posiadają przejrzyście oznaczone programy, dzięki czemu każdy bez problemu może przygotować swoje ulubione dania. Mitem jest, że mikrofalówki wytwarzają promieniowanie szkodliwe dla naszego zdrowia. Kuchenka jest tak zaprojektowana, że powstające fale elektromagnetyczne nie wydostają się poza sprzęt i nie zostają w żywności. Ponadto mikrofalówki nie powodują znacznej utraty składników odżywczych z pożywienia. Faktem jest, że ilość substancji może się zmniejszyć, jednak dzieje się tak podczas każdej obróbki termicznej np. klasycznego pieczenia, gotowania czy smażenia. Dużą zaletą kuchenek jest także możliwość przygotowywania potraw bez tłuszczu, co jest szczególnie istotne dla osób na diecie redukcyjnej.

 

Mikrofalówka, która zdobi kuchnię? Naturalnie!

Kuchenki mikrofalowe powinny być funkcjonalne, intuicyjne i wygodne w obsłudze. Dzięki nim zaoszczędzimy wiele czasu na przygotowywanie pysznych dań, więcej natomiast zyskamy na ich kosztowanie. Podczas wyboru mikrofalówki warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestię, czyli design. W szczególności kuchenki Toshiba wyróżniają się bardzo elegancką linią, stylową kolorystyką oraz japońskim minimalizmem. Mikrofalówki są niewielkich rozmiarów i nie przytłoczą nawet małej kuchni. Dodatkowo dodadzą wnętrzu klasy, stając się designerskim, praktycznym urządzeniem.


Jaki kolor mikrofalówki wybrać? Bardzo dobrym rozwiązaniem będą klasyczne kolory. Szczególnie głęboka czerń oraz minimalistyczne połączenie czerni i bieli prezentują się niezwykle elegancko. To świetny wybór, jeżeli będzie potrzeba zmiany aranżacji kuchni - mikrofalówka o uniwersalnym kolorze wpisze się w każdy styl i będzie doskonale komponować się z innymi sprzętami. Szeroką gamę kuchenek mikrofalowych Toshiba znajdziesz tutaj.

 

Materiały promocyjne

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2