Biszkopt
7 jaj
szczypta soli himalajskiej
210 g cukru
100 g masła
40 g kakao
140 g mąki
Konfitura porzeczkowa
1 kg czerwonych porzeczek
500 g cukru
Konfitura różana
300 g płatków dzikiej róży
200 g cukru
100 ml wody
Nasączka limonkowa
100 ml wody
½ szklanki soku z limonki
Masa biała
200 ml śmietanki 36%
200 g serka mascarpone
Masa czekoladowa
200 g czekolady deserowej
200 ml śmietany 18%

Samochodzik i świnka
300 g czekolady białej
50 g masy lukrowej różowej
Biszkopt
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli himalajskiej, a następnie stopniowo dodawać cukier i żółtka, cały czas ubijając. Połączyć z rozpuszczonym i wystudzonym masłem. Miksując na minimalnych obrotach, wsypywać powoli kakao i przesianą mąkę. Ciasto wyłożyć do formy i piec przez około 30 minut w 180°C. Upieczony biszkopt wystudzić i wyciąć okrągłe kawałki.
Konfitura z czerwonej porzeczki
Oczyszczone z szypułek porzeczki wrzucić do garnka i zasypać cukrem. Podgrzewać stopniowo, zwiększając gaz. Doprowadzić do wrzenia. Gotować około 30 minut. Konfiturę można przetrzeć przez sitko lub pozostawić z pestkami.
Konfitura z płatków dzikiej róży
Płatki dzikiej róży zasypać 100 g cukru i ucierać przez około 10 minut. Wodę zagotować z resztą cukru, dodać utarte płatki róży i gotować 20 minut.
Nasączka limonkowa
Wodę połączyć z sokiem z limonki.
Dolny blat ciasta skropić około ośmioma łyżkami nasączki, następnie rozsmarować na nim konfiturę z czerwonych porzeczek lub z płatków róży.
Biała masa
Ubić śmietankę i stopniowo dodawać serek mascarpone.
Masa czekoladowa
Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Samochodzik i świnka
Foremkę do lodu w kształcie samochodzików wypełnić rozpuszczoną białą czekoladą. Zrobić świnki z różowej masy lukrowej.