Szakszuka to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. W tym góralskim wydaniu podaj ją z plasterkami kiełbasami, posyp startym oscypkiem i zieleniną. Całość zaserwuj prosto z patelni. Palce lizać!
 
        Polecane artykuły
 
            Świeże figi w deserach potrafią zachwycić smakiem i aromatem. Ich delikatna słodycz świetnie komponuje się z wieloma składnikami, a nietypowe połąc...
 
            Jesień to czas, kiedy dania z grzybami smakują najlepiej. Wie o tym i Ewa Wachowicz, dlatego w 554. odcinku swojego autorskiego programy przygotuje...
 
            Czy śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia? Dietetycy są zgodni – tak! Problem w tym, że rano zazwyczaj brakuje nam czasu na przygotowanie...
 
            Artykuł sponsorowany
Czy można zjeść spokój? Naukowcy coraz częściej odpowiadają: tak, przynajmniej częściowo. To, co jemy, nie tylko odżywia ciało, ale także reguluje...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54401
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 626
 
         
         
             
             
 
             
                     
                     
                     
             
                    