Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

Tego nie trzymaj w lodówce!

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…

Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL


1. Pomidor

Pomidor

Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >>

Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu. Wtedy smakują najlepiej.

Jeśli włożymy je do lodówki - gorzej będzie się je gotowało. Czytaj więcej na następnej stronie!

Następna strona >>

1 2 3 4 5
. . .
z
10

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
3
>60 min
4
60 min
2
Dania główne Tradycyjne kotlety mielone

Moim zdaniem jest to klasyka polskiej kuchni i nie znam osoby, która by ich n...

Odsłon: 492

>60 min
9

Polecane artykuły

Informacje Pomaga na mocny kaszel, przy grypie i zapaleniu oskrzeli. Jak zrobić syrop z chrzanu?

Okres Wielkanocy to moment, kiedy niemal w każdej polskiej kuchni pojawia się chrzan. Możesz wykorzystać go nie tylko do przygotowywania chrzanowyc...

7
Informacje Najzdrowszy chleb na świecie. Biblijny chleb Ezechiela to samo zdrowie, nie zawiera cukru

Nie ma nic lepszego niż świeże, chrupiące i pięknie pachnące pieczywo. Jeśli dodatkowo jest zdrowe i pełne wartościowych składników odżywczych, to...

3
Informacje Zalewajka wraca do łask. Zupa naszych babć nie tylko na Wielkanoc

Zalewajka to najprostsza, a zarazem niezwykle sycąca zupa. Bez wątpienia ma bogatą historię i jest mocno zakorzeniona w kuchni polskiej. Swoją popu...

13
Ewa gotuje Najlepsze przysmaki z kuchni Ewy Wachowicz

W 475. odcinku programu "Ewa Gotuje" gospodyni zaprosiła widzów do swojego krakowskiego domu, w którym przygotowała szybkie i nieskomplikowane dani...

5