Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…

Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL


1. Pomidor

Pomidor

Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >>

Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu. Wtedy smakują najlepiej.

Jeśli włożymy je do lodówki - gorzej będzie się je gotowało. Czytaj więcej na następnej stronie!

Następna strona >>

1 2 3 4 5
. . .
z
10

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna śniadaniowa

Inspirują mnie potrawy, które są zdrowe, pożywne i nie zajmują nam dużo czasu...

Odsłon: 28

15 min
1
Zupy Żur wielkanocny chrzanowy

Żur z jajkiem i białą kiełbasą, którym rozpoczynamy wielkanocne śniadanie. Do...

Odsłon: 257

30 min
6
60 min
4
60 min
5