Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

Tego nie trzymaj w lodówce!

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…


4. Czosnek

Czosnek

Zobacz też: 10 szokujących faktów o czosnku >>

Czosnek, podobnie jak cebula i ziemniaki, będzie się najlepiej czuł w przewiewnym, chłodnym miejscu. Lodówka ma zbyt niską temperaturę.

Jeśli jest twarde, trzeba trzymać je poza lodówką, a jeśli już miękkie - w lodówce. Sprawdź, co to takiego!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
0
Dania główne Tradycyjne kotlety mielone

Moim zdaniem jest to klasyka polskiej kuchni i nie znam osoby, która by ich n...

Odsłon: 461

>60 min
8
>60 min
3
Desery Ciasto czekoladowe

Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.

Odsłon: 8550

60 min
31

Polecane artykuły

Informacje Pomaga na mocny kaszel, przy grypie i zapaleniu oskrzeli. Jak zrobić syrop z chrzanu?

Okres Wielkanocy to moment, kiedy niemal w każdej polskiej kuchni pojawia się chrzan. Możesz wykorzystać go nie tylko do przygotowywania chrzanowyc...

6
Informacje Najzdrowszy chleb na świecie. Biblijny chleb Ezechiela to samo zdrowie, nie zawiera cukru

Nie ma nic lepszego niż świeże, chrupiące i pięknie pachnące pieczywo. Jeśli dodatkowo jest zdrowe i pełne wartościowych składników odżywczych, to...

3
Informacje Zalewajka wraca do łask. Zupa naszych babć nie tylko na Wielkanoc

Zalewajka to najprostsza, a zarazem niezwykle sycąca zupa. Bez wątpienia ma bogatą historię i jest mocno zakorzeniona w kuchni polskiej. Swoją popu...

13
Ewa gotuje Najlepsze przysmaki z kuchni Ewy Wachowicz

W 475. odcinku programu "Ewa Gotuje" gospodyni zaprosiła widzów do swojego krakowskiego domu, w którym przygotowała szybkie i nieskomplikowane dani...

5