Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…


5. Awokado

Awokado

Zobacz też: Tajemnica awokado >>

Awokado nie dojrzewa przed zerwaniem. Aby dać mu zmięknąć, najlepiej trzymać go poza lodówką. No, chyba że jest już dojrzały i miękki - wtedy lodówka spowolni proces dalszego dojrzewania.

Czy wiesz, że oliwa nie potrzebuje lodówki? Zobacz, co zrobi z nią zbyt niska temperatura!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto kajmakowe

Ciasto dla wielbicieli krówek i nie tylko.

Odsłon: 15767

>60 min
8

Przepis dnia

Wędliny Pasztet z wędzonej makreli

Zazwyczaj pasztety robimy z różnych mięs. Rzadziej z ryby. Ten rybny pasztet...

Odsłon: 5893

>60 min
19
Ciasta Placek z jabłkiem - tarta rustykalna

Ciasta z jabłkami zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Tarta jest mało pracoc...

Odsłon: 2555

>60 min
3
60 min
5