Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

Tego nie trzymaj w lodówce!

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…


5. Awokado

Awokado

Zobacz też: Tajemnica awokado >>

Awokado nie dojrzewa przed zerwaniem. Aby dać mu zmięknąć, najlepiej trzymać go poza lodówką. No, chyba że jest już dojrzały i miękki - wtedy lodówka spowolni proces dalszego dojrzewania.

Czy wiesz, że oliwa nie potrzebuje lodówki? Zobacz, co zrobi z nią zbyt niska temperatura!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
10
30 min
5
Przekąski Jajka w sosie tatarskim

Jajka gotowane na twardo w przepysznym sosie tatarskim na bazie majonezu i pi...

Odsłon: 702

60 min
2
60 min
18

Polecane artykuły

Informacje Pospolity chwast pomaga w odchudzaniu i nie tylko. Jak wykorzystać gwiazdnicę w kuchni?

Zbliżająca się wiosna to moment, kiedy wiele osób zaczyna szukać sposobu na szybkie zrzucenie nadprogramowych kilogramów. Oczywiście podstawą odchu...

1
Informacje Zrób sok albo zupę z młodych listków. Trzustka będzie dobrze pracować, cukier się unormuje

Pokrzywa uznawana jest za popularny chwast, jednak kryje w sobie wiele właściwości leczniczych. W dodatku znajduje dość szerokie zastosowanie w kuc...

4
Informacje Gwiazdy ze świata piłki nożnej w "Hell's Kitchen"

Zapowiada się ostry mecz w Hell's Kitchen. Już w środę o godzinie 21:10 w Polsacie dwie drużyny pod okiem Szymona Marciniaka i Karoliny Bojar zmier...

0
Informacje Pasztet z cukinii. Rewelacyjnie prosty przepis

Warzywny pasztet z cukinii to idealny przepis, który może się przydać, kiedy zrobiłeś zbyt duże zakupy i nie masz pomysłu, jak wykorzystać zapasy t...

61