Najlepsze przepisy na cukinię

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…


6. Oliwa

Oliwa

Zobacz też: Oliwa czyni cuda >>

Oliwa z oliwek i oleje kokosowe źle znoszą niskie temperatury. Na szczęście, lodówka nie sprawi, że będą niejadalne - staną się jedynie gęste i nieprzejrzyste. Trudniej będzie je wykorzystać do gotowania. Oliwę najlepiej trzymać w ciemnym miejscu.

Mitem jest przekonanie, że pod wpływem lodówkowej temperatury oliwa traci właściwości odżywcze. Nie jest też prawdą, że prawdziwa i wysokiej jakości oliwa powinna "zamarznąć" w lodówce. Owszem, może trochę zgęstnieć, ale nie ma to większego związku z jakością oliwy.

W lodówce najlepiej będzie olejowi lnianemu.

Lodówka źle wpłynie na miód. Zobacz, dlaczego!

Następna strona >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
12
Desery Domowe lody w minutę

Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...

Odsłon: 1931

15 min
12
Ciasta Ciasto budyniowe z wiśniami na petitkach

Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit beurre, z wiśniami, pol...

Odsłon: 43733

30 min
81
Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 5315

>60 min
9
15 min
30
Desery tort z płatków kukurydzianych

Ciasto idealne na letnie urodziny. Nietypowy spód z płatków kukurydzianych ob...

Odsłon: 2145

>60 min
11