Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…

Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL


1. Pomidor

Pomidor

Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >>

Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu. Wtedy smakują najlepiej.

Jeśli włożymy je do lodówki - gorzej będzie się je gotowało. Czytaj więcej na następnej stronie!

Następna strona >>

1 2 3 4 5
. . .
z
10

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Dania główne Szybki bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...

Odsłon: 29029

15 min
51
Ciasta Ciasto kajmakowe

Ciasto dla wielbicieli krówek i nie tylko.

Odsłon: 16001

>60 min
8

Przepis dnia

Wędliny Pasztet z wędzonej makreli

Zazwyczaj pasztety robimy z różnych mięs. Rzadziej z ryby. Ten rybny pasztet...

Odsłon: 5991

>60 min
19
Ciasta Placek z jabłkiem - tarta rustykalna

Ciasta z jabłkami zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Tarta jest mało pracoc...

Odsłon: 2679

>60 min
3