Sprawdzone przepisy na grilla

Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować…

Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL


1. Pomidor

Pomidor

Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >>

Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu. Wtedy smakują najlepiej.

Jeśli włożymy je do lodówki - gorzej będzie się je gotowało. Czytaj więcej na następnej stronie!

Następna strona >>

1 2 3 4 5
. . .
z
10

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Trójmiasto

Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...

Odsłon: 11808

60 min
9
Ciasta Cytrynowa księżniczka

Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...

Odsłon: 8411

>60 min
4
Dania główne Pulpety w sosie pieczarkowym

Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...

Odsłon: 155264

30 min
112