Torty bezowe w ósmym odcinku "Bake Off Junior"

Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu?

Fot. materiały prasowe

W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy poprosili, aby piniata w stylu "Bake Off" była... tortem!

Przygotowanie wielowarstwowego wypieku z miejscem na dużą ilość słodkości okazało się naprawdę trudnym zadaniem. Nie wszystkim uczestnikom udało się je wykonać perfekcyjnie, a niektórzy z nich borykali się ze sporymi trudnościami. Z tortem-piniatą najwięcej kłopotów miała Julka, której tort upadł na ziemię.

Przed rozpoczęciem drugiej rundy, dzieci odbyły trening z Tomaszem Oświecińskim - gwiazdą serialu "M jak miłość" oraz entuzjastą zdrowego odżywiania. Specjalnie dla niego mali uczestnicy musieli przygotować zdrowy deser - kulki mocy. Wszystkim udało się sprostać temu wyzwaniu, dlatego też żadne z dzieci nie musiało żegnać się z programem.

Zobacz też: Przepis na kulki mocy według Piotrka

Co wydarzy się w ósmym odcinku "Bake Off Junior?"

Przed uczestnikami ósmego odcinka "Bake Off Junior" niesamowita możliwość nauki u tegorocznej mistrzyni Europy w dekoracji torów Agnieszki Paczóskiej. Wspólnie z gościem juniorzy poznają tajniki tworzenia ozdób z masy cukrowej.

W konkurencji autorskiej mali cukiernicy zaprezentują mieniące się wieloma kolorami torty bezowe. Czyj okaże się najlepszy? Przekonamy się już w najbliższą niedzielę o godzinie 15:15 w TVP2.

Zobacz też: Przepis na fit pops według Ani

O czym należy pamiętać robiąc bezę?

Jeśli chciałbyś przygotować olśniewającą bezę w zaciszu własnej kuchni, pamiętaj o kilku, niezwykle istotnych szczegółach.

  • Po pierwsze, zwróć uwagę, aby szklana misa bądź inne naczynie, w którym będziesz ubijać białka było perfekcyjnie czyste oraz suche.
  • Po drugie, żółtka od białek oddzielaj bardzo uważnie. Nie możesz dopuścić, by choć odrobina żółtka znalazła się w białkach, gdyż zepsuje to cały efekt.
  • Po trzecie, jajka, których będziesz używać do wykonania deseru powinny być jak najlepiej schłodzone.

Pamiętaj również, że przepisy z programu „Bake Off - Ale Ciacho" znajdziesz w naszym serwisie, tuż po emisji odcinka.

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Tarta z cukinią

Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...

Odsłon: 2592

60 min
4
Przekąski PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA

Kto lubi placki ziemniaczane ? podam dziś przepis na placki z dodatkiem serka...

Odsłon: 257

30 min
5
Sałatki Mizeria

Najlepszy dodatek do wiosennego obiadu. Prosta i szybka sałatka ze świeżych o...

Odsłon: 114

15 min
0
15 min
1
Zupy Kartoflanka

Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...

Odsłon: 200

60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Czego nie dodawać do owsianki? Lista produktów, które obniżają właściwości zdrowotne owsianki

Prawidłowo przyrządzona owsianka pomoże nam nie tylko czuć sytość przez dłuższy czas, ale wręcz schudnąć. Choć to łatwa do przygotowania przekąska,...

2
Informacje Mało kto pamięta przepis na tę zupę. Zupa karpielowa wraca na polski stół

W Twoim obiadowym menu królują zupy, jednak rodzina zaczyna narzekać na klasyczne smaki, takie jak pomidorowa, ogórkowa, czy jarzynowa? Zaserwuj im...

2
Informacje Stosuj przy przeziębieniu i grypie. Jak zrobić syrop z kwiatów czarnego bzu?

Właściwości syropu z kwiatów bzu sprawiają, że może on wesprzeć tradycyjną, farmakologiczną formę leczenia. Domowy specyfik na przeziębienie przygo...

1