E-book Wielkanoc

Tosty - nie tylko z żółtym serem

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Rano towarzyszy pośpiech, zamieszanie i wyścig z czasem, ale wiesz co? Tosty zrobią się same! Poznaj inspiracje na tostowe poranki!

123RF/Picsel

Chrupkie, świeże i apetyczne

Tosty cieszą się ogromną popularnością, ponieważ są szybkie i smaczne! Możesz je przyrządzić na słodko lub na słono i schrupać jeszcze przed wyjściem z domu. Do takich kanapek najlepiej pasuje pieczywo tostowe, ale warto zastąpić takie kanapki ich zdrowszym odpowiednikiem np. chlebem orkiszowym, gryczanym lub żytnim na zakwasie. Pieczywo tostowe ma to do siebie, że przez dłuższy czas cieszy się świeżością i miękkością, niestety to mieszanka sztucznych dodatków, konserwantów i mąki.

Toster czy opiekacz?

Sekretem ciepłych i sycących kanapek nie są tylko świeże produkty. Przyda się sprzęt, który z perfekcją wypiecze chrupiące tosty. Co zatem wybrać – toster czy opiekacz? Toster zamienia pieczywo w grzanki, podgrzewa je w pozycji pionowej, a po ich wyjęciu możesz zająć się doborem ulubionych składników, sosów lub kremów czekoladowych. Z kolei opiekacz powoduje, że kanapka leży poziomo i jest podgrzewana. To sprawia, że tost jest dokładnie opieczony. Masz ochotę na tost z ciągnącym się serem? Wybierz opiekacz! Promocje na opiekacze znajdziesz w sklepie Neonet.

Poznaj przepisy na pożywne tosty:

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Placuszki owocowe

Polecam placuszki z banana, jabłka i dodatkowo borówek amerykańskich, a także...

Odsłon: 71

30 min
8
>60 min
10
Dania główne Pierogi lubelskie

Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...

Odsłon: 4936

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Żurek staropolski, śląski na zakwasie. Jaki żurek zrobić na Wielkanoc?

Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez żurku. Ta tradycyjna zupa jest uwielbiana przez Polaków. Czy znasz jej historię i czy wiesz, jak przyrządzić t...

1
Informacje Zielony "uzdrawiacz" organizmu. Dlaczego warto pić wodę z chlorofilem?

Nazwa tego barwnika, z pewnością kojarzyć ci się może z lekcjami biologii. To właśnie chlorofilowi rośliny zawdzięczają swój zielony kolor, co więc...

2
Informacje Czym faszerować jajka na Wielkanoc? Przepisy na najlepsze farsze do jajek

Wielkanoc i jajka to tradycja oraz nierozerwalne połączenie. Warto dla swoich gości przygotować najlepsze przepisy, jakie tylko mogą być. Przygotow...

9
Informacje Surowa czy parzona? Którą białą kiełbasę wybrać do żurku?

Żurek to jedna z najpopularniejszych zup w polskiej kuchni, a kiełbasa biała jest jednym z jej nieodłącznych składników. Jednak wybór odpowiedniej...

3