Violetta Arlak, znana też jako Viola Arlak, to polska aktorka teatralna, filmowa, telewizyjna i estradowa. Choć 55-latka zdała eksternistyczny egzamin aktorski w 1995 roku, to zadebiutowała już trzy lata wcześniej na deskach Teatru 38 w Krakowie.
Widzowie kojarzą ją z ról w serialach „Ranczo", „Hela w opałach" czy „M jak miłość". Violetta Arlak w 2014 roku wystąpiła także w tanecznym show „Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami".
Violetta Arlak schudła 20 kg
Violetta Arlak wraz z Cezarym Żakiem w „Ranczo" grali serialowe małżeństwo - Halinę i Pawła Koziołów, czyli wójta i wójtową gminy Wilkowyje. Co ciekawe, oboje w ostatnich latach postanowili popracować nad swoim wyglądem. Aktor zrzucił 30 kilogramów, wprowadzając do diety kilka ograniczeń. Natomiast 55-latka schudła 20 kilogramów, decydując się na zastosowanie dość kontrowersyjnej metody.
- Dziesięć lat temu powiedziałam kilogramom: stop! Od tamtej pory nie zapraszam zbyt często gości do domu, bo wtedy wypadałoby coś ugotować. A ja nie chcę, żeby jedzenie było głównym powodem spotkań towarzyskich. Dlatego zdecydowanie wolę kawiarnie - w jednym z wywiadów wyjaśniła pani Violetta.
Z wypowiedzi aktorki wywnioskować można, że ograniczyła liczbę nadmiernie spożywanych kalorii. Taką dietę internauci potocznie nazywają dietą ŻM, czyli "żreć mniej". Viola Arlak zaczęła kontrolować, ile je i po prostu wyeliminowała z życia momenty, w których mogła dostarczać organizmowi zbyt dużą porcję pyszności.
Spotkania z przyjaciółmi zawsze kończyły się u niej suto zastawionym stołem. Aktorka, wybierając kawiarnie, sama podejmuje decyzję, co zjeść i może poprzestać jedynie na zamówieniu kawy, np. z dodatkiem chilli lub kakao, które wpłyną dodatkowo na pobudzenie metabolizmu.
Choć Violetta Arlak schudła 20 kilogramów, ograniczając liczbę nadprogramowo spożywanych posiłków, trzeba podkreślić, że nie stosowała głodówki. Ta nigdy nie jest dobra dla organizmu, bo prowadzi do jego wyjałowienia i osłabienia. Aktorka nie ujawniła także, czy przy okazji nie wprowadziła kilku zmian do codziennego jadłospisu.
Zobacz także:
Zapobiegają stłuszczeniu wątroby, łagodzą stany zapalne. Masz je w kuchni »
Jak wykorzystać resztki z ugotowanych ziemniaków? 3 sprawdzone przepisy »
Najzdrowszy zamiennik ryżu czy ziemniaków. Mnóstwo witaminy B, mało kalorii »