Wasze opinie na temat wielofunkcyjnego urządzenia Multicooker firmy Philips

Jesteście ciekawi, co o Multicookerze sądzą laureaci konkursu: "Dlaczego Multicooker jest lepszy niż tradycyjne garnki i patelnie?" Zobaczcie ich opinie!

Opinia Pani Magadaleny S. z Klembowa

"Testowanie Multicookera przypadło mi akurat w największe upały, kiedy rodzina odmawiała jadania ciepłych posiłków, jednak mimo wszystko zaczęłam przygotowywać w nim posiłki rezygnując z garnków.

Multicooker spodobał mi się od pierwszego użycia...czyli od omleta, który wyszedł idealny. Jednak moje serce skradł już drugiego dnia pobytu w mojej kuchni, kiedy miałam piec chleb. Trzeba tylko pamiętać, żeby pozwolić, by jak najwięcej pary uciekało, a w czasie pieczenia zaglądać do środka i wycierać nadmiar pary z pokrywy, a ostatnie 10 minut piec z otwartym Multicookerze. Chleb wychodzi idealny co widać na załączonym zdjęciu. Cieszę się, że bardzo, że nie muszę już nagrzewać piekarnika i domu.

W Multicooker przygotowywałam: łososia i warzywa na parze, leczo, curry, gotowałam makaron, sos pomidorowy, owsiankę, kaszę jaglana, gryczaną, omlety, placki ziemniaczane, chleb, ciasto.

W planach mam na pewno zrobienie jeszcze jogurtu, ale do tego chce zakupić najpierw odpowiednie bakterie, a także skrzydełka w miodowo - cytrynowe czy roladki. Na pewno systematycznie będę wykorzystywała wszystkie przepisy z dołączonych książek.

Niestety są tez i wady: zbyt mały otwór na parę, przez co bardzo się skrapla, a przy zamykaniu pokrywy wpływa między misę, a obudowę, nie wiem jak i kiedy bo używam dołączonej łopatki i chochelki, ale misa ma malusieńką ryskę na dnie co mnie bardzo zasmuciło, mam nadzieję, że to w niczym nie przeszkadza? Niemożliwe, żeby powłoka była aż tak delikatna?

Jednak przeważają zalety i z ogromną przyjemnością i uśmiechem na twarzy przygotowuje każdy posiłek w nim.
Test Multicookera mógłby trwać trochę dłużej bo jeszcze nie zdążyłam przygotować wszystkich potraw, które zaplanowałam.

Od dłuższego czasu miałam chęć zjeść parzaki z jabłkami i wreszcie mogłam je ugotować na parze - wyszły takie jak robiła kiedyś mama!

Potrawą, która przygotowałam dzisiaj na obiad był łosoś w sosie pomarańczowo - imbirowy. Zdecydowanie polecam! Tylko następnym razem dam podwójną ilość składników na sos, żeby wyszło go więcej -był przepyszny! Obiad zniknął tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Funkcja podgrzewania jest czymś fantastycznym - ustawiam i po powrocie jedzenie jest gotowe do spożycia.

Gotowałam też ciecierzycę - wreszcie ugotowała się idealna.

Zdecydowanie będę nadal polecać Multicooker Philips znajomym przy każdej nadarzającej się okazji."

 

Zobacz co na temat Multicookera uważa pani Magdalena. Kliknij!

1 2
z
3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
6
Desery Sernik na biszkoptach

Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...

Odsłon: 10516

30 min
35
Śniadania Parówkowe serce

Bardzo lubię parówki oraz dania z jajek. Dzisiaj łącze te dwa składniki w jed...

Odsłon: 179

15 min
7
Desery Słodkie kartofelki

Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...

Odsłon: 100

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Szkolenia kulinarne – na jaki kurs warto się zapisać?

Ostatnimi czasy preferencje żywieniowe Polaków bardzo się zmieniły. Coraz rzadziej przygotowujemy ciężkostrawne dania i często rezygnujemy z gęstyc...

0
Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2