Ciasta na Boże Narodzenie

Jesteście ciekawi, co o Multicookerze sądzą laureaci konkursu: "Dlaczego Multicooker jest lepszy niż tradycyjne garnki i patelnie?" Zobaczcie ich opinie!

Opinia Pani Magadaleny S. z Klembowa

"Testowanie Multicookera przypadło mi akurat w największe upały, kiedy rodzina odmawiała jadania ciepłych posiłków, jednak mimo wszystko zaczęłam przygotowywać w nim posiłki rezygnując z garnków.

Multicooker spodobał mi się od pierwszego użycia...czyli od omleta, który wyszedł idealny. Jednak moje serce skradł już drugiego dnia pobytu w mojej kuchni, kiedy miałam piec chleb. Trzeba tylko pamiętać, żeby pozwolić, by jak najwięcej pary uciekało, a w czasie pieczenia zaglądać do środka i wycierać nadmiar pary z pokrywy, a ostatnie 10 minut piec z otwartym Multicookerze. Chleb wychodzi idealny co widać na załączonym zdjęciu. Cieszę się, że bardzo, że nie muszę już nagrzewać piekarnika i domu.

W Multicooker przygotowywałam: łososia i warzywa na parze, leczo, curry, gotowałam makaron, sos pomidorowy, owsiankę, kaszę jaglana, gryczaną, omlety, placki ziemniaczane, chleb, ciasto.

W planach mam na pewno zrobienie jeszcze jogurtu, ale do tego chce zakupić najpierw odpowiednie bakterie, a także skrzydełka w miodowo - cytrynowe czy roladki. Na pewno systematycznie będę wykorzystywała wszystkie przepisy z dołączonych książek.

Niestety są tez i wady: zbyt mały otwór na parę, przez co bardzo się skrapla, a przy zamykaniu pokrywy wpływa między misę, a obudowę, nie wiem jak i kiedy bo używam dołączonej łopatki i chochelki, ale misa ma malusieńką ryskę na dnie co mnie bardzo zasmuciło, mam nadzieję, że to w niczym nie przeszkadza? Niemożliwe, żeby powłoka była aż tak delikatna?

Jednak przeważają zalety i z ogromną przyjemnością i uśmiechem na twarzy przygotowuje każdy posiłek w nim.
Test Multicookera mógłby trwać trochę dłużej bo jeszcze nie zdążyłam przygotować wszystkich potraw, które zaplanowałam.

Od dłuższego czasu miałam chęć zjeść parzaki z jabłkami i wreszcie mogłam je ugotować na parze - wyszły takie jak robiła kiedyś mama!

Potrawą, która przygotowałam dzisiaj na obiad był łosoś w sosie pomarańczowo - imbirowy. Zdecydowanie polecam! Tylko następnym razem dam podwójną ilość składników na sos, żeby wyszło go więcej -był przepyszny! Obiad zniknął tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Funkcja podgrzewania jest czymś fantastycznym - ustawiam i po powrocie jedzenie jest gotowe do spożycia.

Gotowałam też ciecierzycę - wreszcie ugotowała się idealna.

Zdecydowanie będę nadal polecać Multicooker Philips znajomym przy każdej nadarzającej się okazji."

 

Zobacz co na temat Multicookera uważa pani Magdalena. Kliknij!

1 2
z
3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki z grzybami

Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...

Odsłon: 2491

>60 min
15
60 min
3
15 min
3
Desery Pierniczki z czekoladą

Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...

Odsłon: 6392

30 min
35
60 min
4
Przekąski Śledzie po piastowsku

Śledzie po piastowsku to staropolski przepis na aromatyczną rybę pełną wyjątk...

Odsłon: 2148

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Sałatki na śniadanie. Najlepsze, gdy się odchudzasz i dbasz o linię

Planujesz zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów i szukasz ciekawych pomysłów na pierwszy posiłek dnia? Jeśli jajecznica i kanapki już ci się znu...

0
Informacje Świąteczne przepisy siostry Anastazji. Top 10 dań i ciast na wigilijny stół

Siostra Anastazja to zdecydowanie najbardziej znana gotująca duchowna. Jej przepisy cieszą się niezwykłą popularnością, na co dzień korzysta z nich...

26
Informacje Ciasta z makiem na święta. Zaskoczysz gości oryginalnymi przepisami

Święta to czas, kiedy aromatyczne wypieki królują na naszych stołach. Wśród nich nie może zabraknąć ciast z makiem – tradycyjnych, ale zawsze zachw...

5
Informacje Szybki piernik marchewkowy

Święta tuż tuż, a ty nie masz już czasu na przygotowanie tradycyjnego, staropolskiego piernika? Dzisiaj pokażemy ten wigilijny szlagier w ekspresow...

0