Drugi tydzień konkursu za nami. Zobaczcie, jakie przepisy z makaronem Barilla w roli głównej zostały nagrodzone.

Przepis Pani Julianny B. z Lublina:


Porzebne będą:

200g makaronu reginette napolitane Barilla
100g wędzonego boczku
100g zielonych strąków cukrowego groszku
pęczek młodych marchewek
1 młoda cukinia
1 cukrowa cebula
kilka gałązek tymianku
50g parmezanu
sól, pieprz
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć, obrać, pokroić: cebulę w piórka, marchew w talarki, cukinię w półtalarki, boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, zrumienić boczek. Na tej samej patelni kolejno obsmażyć cebulę, marchew, cukinię, groszek.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, wymieszać z warzywami i boczkiem. Doprawić do smaku pieprzem i tymiankiem. Przed podaniem posypać startym
parmezanem.

Zobacz zwycięski przepis Pani Izabeli K. z Warszawy, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14036

60 min
27
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 911

30 min
5