Nie stroni od dobrej jakości mięsa ale właśnie do warzyw pała miłością. W szczególności do tych sezonowych, gdy może z nich stworzyć cuda. Inspiracje przywozi z dalekich wojaży, znajdziemy je również w jej najnowszej książce! W swojej pierwszej książce Dominika wyczarowała pyszne potrawy z buraka, dyni, marchewki, kalafiora...
Co jednak z całą gamą pozostałych warzyw? Tak oto powstało „Sezonowe warzywo"!
Tym razem autorka bierze pod lupę:
- Szparagi
- Pomidora
- Brukselkę
- Bakłażany
- Paprykę
- Pietruszkę
- Cebulę
- Fasolkę szparagową.
Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszko wsąe jpalrazcykniy i. Upiecz sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie.
Dominika Wójciak
zwyciężczyni III edycji programu MasterChef, autorka bloga Kulinarne Bezdroża. Z zawodu geodeta, z zamiłowania gotująca podróżniczka. Potrafi przejść nawet dwieście kilometrów himalajskimi szlakami, kosztując po drodze lokalnych smakołyków. Ze swoim partnerem odwiedziła już wspomniane Himalaje, Borneo i Indie. Podczas każdej wyprawy zbiera kulinarne doświadczenia i egzotyczne przyprawy. Swoje rodzinne Podhale uważa za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Obecnie mieszka w Krakowie, gdzie planuje w przyszłości otworzyć swoją restaurację. Jej ulubionym szefem kuchni jest Yotam Ottolenghi.