Jamie Oliver: Superfood na co dzień

Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver.

Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych, enzymów i aminokwasów. To żywność naturalna, nieprzetworzona. Superfood to zarówno rodzimy czosnek, jak i egzotyczne jagody goji.

 

  • Książka na 40 urodziny Olivera, który osobiście przekonał się, jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na jego zdrowie i samopoczucie - przemiana Olivera naprawdę robi wrażenie!
  • Książce towarzyszy największa kampania Olivera od 10 lat, która ma zachęcić każdego, by lepiej jeść, lepiej się czuć i lepiej wyglądać.
  • To NIE JEST książka o diecie!
  • Naczelne założenie przepisów: zdrowe jedzenie nie może być trudne, nudne ani mdłe!
  • To nowe, uniwersalne, inspirujące podejście, jak na co dzień jeść zdrowo stosując proste, realne kroki.
  • Ponad 100 różnorodnych, smacznych, kolorowych, właściwie zbilansowanych, łatwych do przygotowania zdrowych posiłków.
  • Śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i napoje, również przepisy na dania na wynos.
  • Dowolne dzienne menu ma mniej kalorii niż zaleca się dziennie, co zostawia miejsce na przekąski.
  • Mnóstwo cennych wskazówek przystępnie podanych przez Olivera, który studiuje obecnie dietetykę.
  • Książka łatwa do korzystania na co dzień lub od czasu do czasu.
  • Nieważne, jak bardzo zapracowany jesteś - dzięki Jamiemu możesz łatwo już od dziś zacząć jeść zdrowo
  • Książka dla każdego, kto chce zdrowiej jeść, ale ma mało czasu albo nie wie, od czego zacząć.
  • Książce towarzyszy cykl odcinków Jamie's Super Food oraz program dokumentalny Jamie's Sugar Rush.

Jamie superfood

 

 

Polska premiera: 21 X 2015

Wydawnictwo: Insignis Media

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 85

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 42

30 min
3
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25