Sprawdzone przepisy na grilla

Anthony Bourdain rzetelnie spełnia swoją obietnicę. Prowadzi nas przez swoje życie szlakiem doskonałych restauracji, podłych knajp, ohydnych spelunek i podejrzanych lokali. Jego przewodnikiem pozostaje namiętność - umiłowanie dobrego jedzenia, ale też euforia, jaka towarzyszy jego przygotowywaniu.

Dowiemy się, dlaczego wpadł na pomysł zostania kucharzem. Zobaczymy, jak zaczynał karierę,
jak pokonywał zakręty życiowe, jak za jednym zamachem poznawał smak dorosłości, ciężkiej harówy
i wyszukanych potraw.
Bourdain jest doskonałym obserwatorem. Wydobywa z ludzi to, co charakterystyczne, ujmujące, najciekawsze zarówno w dobrym, jak też złym znaczeniu. Zapewne zdziwiłby się, gdyby mu
to powiedziano, ale dysponuje wyczuloną socjologiczną wrażliwością, która pozwala mu na wnikliwe analizy najrozmaitszych grup i środowisk. W połączeniu z warsztatem rasowego pisarza i ujmującym humorem daje to znakomite efekty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
5
Desery ciasto drożdżowe

Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...

Odsłon: 153

>60 min
2
Dania główne Pierogi chłopskie

Pierogi chłopskie to tradycyjne, sycące danie z prostym, wiejskim farszem. Is...

Odsłon: 14964

30 min
16