Sezon na dynię

Tradycyjna kuchnia polska w wersji przyjaznej diabetykom. Niemożliwe? Zastanów się raz jeszcze.

Kuchnia polska dla diabetykówJak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi" - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane. W książce znajdziesz zarówno propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut jak i wykwintnych, idealnych na przyjęcia. Dla każdej potrawy wyliczone zostały indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.

Źródło: materiały prasowe, Wydawnictwo RM

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3
>60 min
18
Dania główne Duszona łopatka do obiadu

Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...

Odsłon: 5749

60 min
18
Desery Rogaliki pistacjowe

Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...

Odsłon: 8805

30 min
18

Przepis dnia

Ciasta Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone znika w kilka minut z talerzy, więc tr...

Odsłon: 35913

30 min
58