Boże Narodzenie na słodko

Tradycyjna kuchnia polska w wersji przyjaznej diabetykom. Niemożliwe? Zastanów się raz jeszcze.

Kuchnia polska dla diabetykówJak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi" - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane. W książce znajdziesz zarówno propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut jak i wykwintnych, idealnych na przyjęcia. Dla każdej potrawy wyliczone zostały indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.

Źródło: materiały prasowe, Wydawnictwo RM

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
11
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 4251

15 min
15
Dania główne Łosoś pieczony

Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...

Odsłon: 283

30 min
2
Przekąski Schab z ananasem w galarecie

Plastry duszonego schabu przybrane ananasem, polane galaretą to doskonała prz...

Odsłon: 22682

60 min
30
Ciasta Ciasto pijak

Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...

Odsłon: 3067

60 min
8