Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!

Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.

Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem - kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.

Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!

Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste - to PORA NA LUNCH!

 

  • Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
  • Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
  • Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
  • Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?

 

SOPHIE MISSING dorastała w Londynie; studiowała anglistykę w University College London. Obecnie pracuje jako asystentka redaktora w wydawnictwie Penguin Books, gdzie pracuje między innymi nad wyśmienitymi książkami kucharskimi, testuje przepisy i a w międzyczasie namiętnie robi sobie lunche.

CAROLINE CRAIG dorastała w Londynie; studiowała antropologię na uniwersytecie w Durham. Rodzina jej mamy zajmuje się sadownictwem i produkcją wina w Prowansji. Dzieciństwo spędziła na podjadaniu uprawianych przy domu czarnych trufli, karczochów, pomidorów i brzoskwiń, nie miała więc wielkiego wyboru: siłą rzeczy jej życie kręci się wokół pysznego jedzenia, przygotowywanego głównie dla przyjaciół i rodziny.

PREMIERA 18.04.2018
Format 160x235 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 208
Tłumacz Ewa Weydmann-Nitwińska
Cena 39,99 zł
Wydawnictwo Buchmann

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 5343

30 min
4
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 13473

15 min
33
Sałatki Sałatka z kalarepy

Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie...

Odsłon: 4771

15 min
6
Ciasta Babka serowa wielkanocna

Bardzo wilgotna, puszysta i mocno waniliowa babka, która długo utrzymuje świe...

Odsłon: 5826

30 min
15