Pora na luch - książka Sophie Missing i Caroline Craig

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!

Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.

Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem - kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.

Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!

Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste - to PORA NA LUNCH!

 

  • Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
  • Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
  • Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
  • Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?

 

SOPHIE MISSING dorastała w Londynie; studiowała anglistykę w University College London. Obecnie pracuje jako asystentka redaktora w wydawnictwie Penguin Books, gdzie pracuje między innymi nad wyśmienitymi książkami kucharskimi, testuje przepisy i a w międzyczasie namiętnie robi sobie lunche.

CAROLINE CRAIG dorastała w Londynie; studiowała antropologię na uniwersytecie w Durham. Rodzina jej mamy zajmuje się sadownictwem i produkcją wina w Prowansji. Dzieciństwo spędziła na podjadaniu uprawianych przy domu czarnych trufli, karczochów, pomidorów i brzoskwiń, nie miała więc wielkiego wyboru: siłą rzeczy jej życie kręci się wokół pysznego jedzenia, przygotowywanego głównie dla przyjaciół i rodziny.

PREMIERA 18.04.2018
Format 160x235 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 208
Tłumacz Ewa Weydmann-Nitwińska
Cena 39,99 zł
Wydawnictwo Buchmann

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
11
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 114

15 min
7
wszystkie
7

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3