Najlepsze przepisy na cukinię

Przyprawy to takie specjały, które po części dla zdrowia, po części dla dobrego smaku dodajesz do potraw i leków. Muszą więc mieć przyjemną, woń i smak, w ogóle posiadać gorącą, ulotną i duchową naturę, przydawać sokom i duchowi ludzkiemu życia i ruchu, pobudzać, rozcieńczać i rozdzielać.

Jedne przyprawy urozmaicają smak i zapach naszych potraw, inne pobudzają apetyt i ułatwiają trawienie. O czym warto wiedzieć stosując curry i zioła prowansalskie? Do czego pasuje przyprawa włoska, pięć smaków i barbecue? Co to jest garam masala i gomasio? Dlaczego warto uważać na glutaminian sodu? Jak przygotować domową gremolatę? W swojej najnowszej książce Hanna Szymanderska prezentuje przepisy na oryginalne potrawy z zastosowaniem mieszanek przyprawowych - nie tylko tych zwykłych, od dawna znanych w polskiej kuchni, ale także tych, które dopiero niedawno trafiły do naszych sklepów. Książka zawiera propozycje atrakcyjnych dań, ciekawostki o dodatkach smakowych i przykłady ich wykorzystania w potrawach. Doskonała lektura dla osób poszukujących nowych smaków, adeptów sztuki używania przypraw i wszystkich wielbicieli Hanny Szymanderskiej.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Ciasteczka serowe

Kruche ciasteczka serowe z parmezanem to wspaniała przekąska do piwa czy doda...

Odsłon: 3497

30 min
14
Desery Ciasto Izaura

Bardzo stary przepis, ale ciasto wciąż na czasie :) Można je znaleźć pod kilk...

Odsłon: 4499

60 min
6
Ciasta Tort orzechowy z masą kawowo- orzechową

Dziś mam dla Was rewelacyjny tort orzechowy. To zdecydowanie mój ulubiony któ...

Odsłon: 11770

>60 min
20
Ciasta Kruchy jabłecznik z budyniem

Kruche ciasto idealnie komponuje się z jabłkami i delikatnym budyniem.

Odsłon: 127333

>60 min
284
>60 min
34
15 min
8