Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl.

Grillowany pstrąg

Składniki:
(porcja dla 2 osób)
2 świeże pstrągi (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki kaparów
pęczek świeżego tymianku
50 g masła
sól morska
świeżo zmielony pieprz

Do podania:
ziemniaki pieczone na grillu
sałatka z rzodkiewki

A oto jak to zrobić:

1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.

Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)

Źródło: Informacja prasowa

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kurczak po kozacku

Kurczak po kozacku to pomysł na bardzo szybki i jakże smaczny obiad. Do jego...

Odsłon: 27983

30 min
35

Przepis dnia

Pieczywo Rwany chlebek czosnkowo-ziołowy.

Jeśli kochasz pieczywo czosnkowe jak ja to uwierz mi, że jest to najlepszy ch...

Odsłon: 1061521

>60 min
2430
30 min
32
Ciasta Przepis na pierniczki toruńskie

Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...

Odsłon: 15721

60 min
21

Przepis dnia

Ciasta Sernik rabarbarowy

Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...

Odsłon: 4746

60 min
6
Sałatki Ostra bawarska sałatka z zielonej fasolki

Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....

Odsłon: 410

>60 min
1