Składniki:
(porcja dla 2 osób)
2 świeże pstrągi (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki kaparów
pęczek świeżego tymianku
50 g masła
sól morska
świeżo zmielony pieprz
Do podania:
ziemniaki pieczone na grillu
sałatka z rzodkiewki
A oto jak to zrobić:
1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.
Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)
Źródło: Informacja prasowa