Najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek

Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl.

Grillowany pstrąg

Składniki:
(porcja dla 2 osób)
2 świeże pstrągi (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki kaparów
pęczek świeżego tymianku
50 g masła
sól morska
świeżo zmielony pieprz

Do podania:
ziemniaki pieczone na grillu
sałatka z rzodkiewki

A oto jak to zrobić:

1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.

Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)

Źródło: Informacja prasowa

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
4
30 min
4
Zupy Zupa z pora

Moim zdaniem por jako warzywo jest bardzo mało wykorzystywany w polskiej kuch...

Odsłon: 146

>60 min
3
Dania główne Roladki wieprzowe

Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...

Odsłon: 83

15 min
1

Przepis dnia

Ciasta Sernik pistacjowy

Sernik pistacjowy zajmuje miejsce na podium najpopularniejszych ciast w ostat...

Odsłon: 4429

30 min
7