Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl.

Grillowany pstrąg

Składniki:
(porcja dla 2 osób)
2 świeże pstrągi (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki kaparów
pęczek świeżego tymianku
50 g masła
sól morska
świeżo zmielony pieprz

Do podania:
ziemniaki pieczone na grillu
sałatka z rzodkiewki

A oto jak to zrobić:

1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.

Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)

Źródło: Informacja prasowa

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Owsianka z kurkumą

Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...

Odsłon: 25

15 min
1
Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1090

60 min
16
15 min
5
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 13689

30 min
16