Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.

Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni. Zamień chemię na jedzenie – również w Święta!

Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?

Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
0
15 min
9
Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 5580

30 min
4
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 14388

15 min
35