W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje.

Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za produkt, z którego najłatwiej przyrządzić dobre, wartościowe i smakowite jedzenie.
We współczesnej polskiej kuchni, podobnie jak przed setkami lat, mamy wiele ulubionych przepisów na potrawy mięsne, a wśród nich nie może zabraknąć oczywiście pieczeni i pasztetów. Są to dania nieco czasochłonne, ale warto poświęcić swój czas na ich przygotowanie. Takiej domowej pieczeni czy pasztetu nie zastąpi żaden kupiony produkt.
Książka "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety" adresowana jest do wszystkich amatorów właśnie pieczeni i pasztetów. Mamy nadzieje, że będą oni usatysfakcjonowani. Mogą wybierać spośród ponad 160 przepisów na pieczenie z różnych rodzajów mięsa, a pasztety proponujemy także z grzybów i warzyw.

Wydawnictwo: Prószyński

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Meksykański kociołek

Wielki kociołek pikantnej zupy gulaszowej w stylu meksykańskim, w sam raz na...

Odsłon: 145

60 min
2
Ciasta Rafaello

Spróbuj przygotować Rafaello – to ciasto zachwyci każdego! Delikatny kremi ko...

Odsłon: 234

60 min
1
30 min
90
60 min
20
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 3280

30 min
21