W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje.

Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za produkt, z którego najłatwiej przyrządzić dobre, wartościowe i smakowite jedzenie.
We współczesnej polskiej kuchni, podobnie jak przed setkami lat, mamy wiele ulubionych przepisów na potrawy mięsne, a wśród nich nie może zabraknąć oczywiście pieczeni i pasztetów. Są to dania nieco czasochłonne, ale warto poświęcić swój czas na ich przygotowanie. Takiej domowej pieczeni czy pasztetu nie zastąpi żaden kupiony produkt.
Książka "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety" adresowana jest do wszystkich amatorów właśnie pieczeni i pasztetów. Mamy nadzieje, że będą oni usatysfakcjonowani. Mogą wybierać spośród ponad 160 przepisów na pieczenie z różnych rodzajów mięsa, a pasztety proponujemy także z grzybów i warzyw.

Wydawnictwo: Prószyński

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Biała Góra

Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...

Odsłon: 118048

60 min
137
Dania główne Kurczak w sosie tymiankowym

Kurczak w sosie tymiankowym to eleganckie, a zarazem proste danie, które zach...

Odsłon: 6004

30 min
8
15 min
14
Zupy Żmudzka zupa z gęsi

Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...

Odsłon: 3111

15 min
6