Boże Narodzenie na słodko

Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.

Fot. materiały prasowe

Składniki (10 porcji):

· 5 jajek

· 50 g łososia wędzonego

· 1 łyżka jogurtu greckiego

· 1 łyżeczka majonezu

· kapary z szypułkami Il Conte di Roma

· ulubione kiełki

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.

2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.

3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.

4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
17
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Sałatki Rajska sałatka z kurczakiem

Pyszna sałatka warstwowa z kurczakiem. Doskonałe pasuje na rodzinne spotkanie...

Odsłon: 670

60 min
5
Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 949

>60 min
12
Przekąski Sałatka Siódemka

Sałatka siódemka bierze swoją nazwę od ilości warstw. Miękki kurczak, wyrazis...

Odsłon: 13147

>60 min
29
Ciasta Ciasto Gwiazdor

Ciasto Gwiazdor to przysmak, który możesz przygotować na święta Bożego Narodz...

Odsłon: 12239

60 min
22