Halloween to wydarzenie zarezerwowane nie tylko dla dzieci. Wszyscy uwielbiamy przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym twoje wymarzone przyjecie w amerykańskim stylu przejdzie do historii!

Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy - obiecujemy, że będą strasznie smaczne!

Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)

Składniki:

  • Wędzona szynka (np. połeć z Łysych JBB Bałdyga)
  • Żółty ser
  • Masło lub serek śmietankowy
  • Chleb tostowy
  • Pomidorki koktajlowe
  • Prażone pestki dyni

Sposób przygotowania:

Zacznij od chleba - możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka

Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)

Składniki:

  • Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
  • Tortilla
  • Ketchup

Sposób przygotowania:

Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!

Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)

Składniki:

  • Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Ogórek zielony
  • Serek o smaku czosnkowym
  • Pietruszka

Sposób przygotowania:

Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.

Życzymy upiornie smacznej imprezy!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Dynia w occie marynowana

To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...

Odsłon: 7905

>60 min
12
Dania główne Gołąbki tradycyjne

Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...

Odsłon: 1181

60 min
7
Dania główne Fasolka po bretońsku

Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...

Odsłon: 36228

30 min
46
15 min
6