Do góry

Newsy

Pizza w stylu San Francisco

Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście

Fot. materiały prasowe

Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski.

Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek

Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w Pizza Hut ponad dwa lata temu. Bezpośrednim powodem były liczne badania konsumenckie, które wskazywały na spore zainteresowanie segmentem pizzy rzemieślniczej, tworzonej na ręcznie wyrabianym cieście na zakwasie.

Wpisując się w ten trend, Pizza Hut sięgnęła do tradycji wypieków na zakwasie typowej dla San Francisco. Międzynarodowemu zespołowi pracującemu w siedzibie firmy w Dallas udało się opracować przepis zapewniający właściwą dla rzemieślniczej pizzy chrupkość i lekkość.

Polska w awangardzie

Z okazji premiery ciasta San Francisco Pizza Hut przygotowała również nowe kompozycje smakowe: Kurczę, ale Boczek (z szarpanym kurczakiem, boczkiem i świeżą mozzarellą), Przewołowe BBQ (z szarpaną wołowiną, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi i sosem BBQ) i Vege Mania (ze świeżym szpinakiem, serem Grana Padano i grillowanymi warzywami).

Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym wprowadzony został nowy rodzaj ciasta do pizzy w stylu San Francisco.

W wielu restauracjach Pizza Hut w Polsce goście mogą sami obserwować proces ręcznego rozciągania ciasta i robienia pizzy z dodatkiem wybranych przez siebie składników.

- Wprowadzenie nowego ciasta w stylu San Francisco do oferty poprzedziliśmy szeroko zakrojonymi badaniami konsumenckimi. W efekcie postawiliśmy na pizzę na bazie rzemieślniczego, ręcznie wyrabianego, lekkiego I chrupiącego ciasta, które swą kruchość zawdzięcza dodatkowi mąki ryżowej, zaś lekkość I smak - wykorzystaniu zakwasu. To obecnie jedna z flagowych pozycji w naszych restauracjach - mówi Agnieszka Skarul, Head of Pizza Hut Marketing Poland.

Źródło: materiały prasowe

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

FilipT 29 maja Z Pizzą Hut trzeba tak na prawdę dobrze trafić. Są lokale w Warszawie z których można zamówić bardzo dobrą pizze, a z drugiej strony są również punkty PH w innych dzielnicach, gdzie różnica w jakości pizzy jest diametralnie wielka. Z mojej strony spokojnie mogę polecić na pizzę Przyjemność, Tutti Santi, Ciao a Tutti, Sypką Mąkę i W orbicie słońca.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń